Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Mozgásérzékelő az okos telefonokra

2010.09.15. 12:00 :: SFblog

Újabb kis programot találtak ki az olyan okos telefonokra mint az Iphone vagy az android. Ezentúl telefonod már akkor is tudja mit szeretnél vele csinálni, ha csak a kezedet húzod el felette.

 

Az eyeSight Mobile Technologies névre keresztelt cég kétféle használatra fejlesztette ki ezt az alkalmazást. Az egyik, a telefonos játékok irányítása, a másik a telefon valódi beállításainak és használatának beállítására szolgál.

 

Az alábbi videón megtekinthető a működése:

 

 

Előnyei:

  • Szoftver alapú - nem igényel hardveres változásokat.
  • Lehetővé teszi, hogy az újabb alkalmazások is könnyen telepíthetők és használhatók legyenek.
  • Egyszerű a feltelepítése.
  • Kicsi a helyigénye, és az energiafogyasztása.
     

Játék

Akik szeretnek a mobiltelefonjukkal játszani, jó hír, hogy ennek az alkalmazásnak és a telefonba épített kamerának köszönhetően már nem kell a telefon kis billentyűzetével vagy az érintőképernyővel küzdenie.
Az eyePlay képes feldolgozni az alapkézmozdulatokat. Megérti és teljesíteni a jobbra, balra, felfelé és lefelé mozgatást, és az ismétlődő mozdulatokat (pl:integetés) is. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a játszani vágyók már ténylegesen a saját kezüket használhatják a játékban, és nem csak a gombok nyomogatására.

Douglas Adams az egyik könyvében említi meg a gesztus-vezérelt rendszereket, még 1979-ben. A harminc évvel ezelőtt megjelenő Galaxis útikalauz stopposoknak című könyv világsiker volt.

technovelgy

1 komment

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr522292762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fira 2010.09.16. 11:24:15

Legelőször olyan 8-9 éve láttam ilyen vezérlést (persze butábbat) ericson r520-asnál (azt hiszem, volt ilyen). És a bejövő hívás némítást meg a válaszüzenet küldését még az én kis gagyi nokiámra is feltelepítettem viccből (eyesight az is). Szóval maga a termék nem új, legfeljebb onnantól, hogy egyre több funkciója van egy telónak, egyre több mindenre használható.
süti beállítások módosítása