Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

James Cameron a Mariana-árokban forgatja az Avatar 2-t

2010.09.17. 16:29 :: GalBob

James Cameron mindig is különös érdeklődést mutatott a mélytengeri filmezés iránt, s miután a rendező többször úgy nyilatkozott, hogy az Avatar 2. részében Pandora óceánjait kívánja felfedezni, már-már nincs is semmi meglepő eme első blikkre abszurdnak hangzó hír hallatán. Igen, egyre több jel mutat arra, hogy Cameron a Mariana-árokban kíván néhány jelenetet forgatni a nagysikerű sci-fi eposz folytatásához.

Michael Hannon, a Daily Mail újságírója meg nem nevezett forrásokra hivatkoza azt állítja, hogy Cameron ausztrál mérnőköket kért fel egy olyan olyan tengeralattjáró megtervezésére és megépítésére, ami képes biztonsággal megközelíteni Challenger Deep-et, a Föld legmélyebb, ember által valamennyire már feltérképezett pontját, s emellett alkalmas ilyen mélységben 3D-felvételeket is készíteni.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen típusú tengeralattjáróra vonatkozott a megrendelés, ám valószínűsíthető, hogy az amerikai aviátor és felfedező, Steve Fossett 2007-ben épített Deep Flight Challengerének terveit is felhasználják majd a jármű elkészítéséhez, ám ezúttal nem a Hawkes Ocean Technologies segédkezik Cameron nagyratörő terveiben - 2005-ben ők biztosították a felszerelést az Aliens of The Deep című dokumentumfilm forgatásához. Fosset tengeralattjárójának érdekessége, hogy nem a gravitációs erő passzív felhasználásával bukik alá, hanem elektronikus hidrohajtóműveket használ, amelyek segítségével a nagy mélységben történő manőverezés is sokkal könnyebb a korábbi modellekhez képest.

De vajon mit talál majd Cameron, ha célba ér? Még a Mars felszínét is jobban ismerjük, mint tulajdon óceánjaink fenekét. A tengerbiológusok szerint számtalan mélytengeri faj vár még felfedezésre, ráadásul a nemrégiben felfedezett "Bloop-zaj" is azok közé a megoldatlan rejtélyek közé tartozik, amik jócskán megmozgatják az ember fantáziáját.

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr152303535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása