Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Benzinkút helyett borkút...

2010.09.19. 12:30 :: Dot hugi

Általában a borvásárlásról vagy egy borszaküzlet, vagy egy supermarket hosszú polcai jutnak eszünkbe. Speciális eset, ha borászat is van  közelben... De a borok megvásárlása akkor is palackozva történik, amit valaki más végez...de már nem sokáig.

 

Most egy francia cég szeretne újítani a szokásokon, és a Amerikában is bevezetne egy egyedi borpalackozási módot. Az elv egyszerű, viszel magaddal egy üveget, vagy egy kannát, kiválasztod a három különböző bor egyikét (vörös, fehér és rosé) majd beletöltöd a palackba, ezután a gép kiad egy blokkot, amit a pénztárnál bemutatsz. A gép kieszelője a francia La Cuve Réserves Précieuses, akik Franciaországban már több helyen is bevezették ezt a módszert. A borok ára literenként 2 dollár (kb. 500 Ft) ami jóval olcsóbb, mint a gyárilag palackozott boroké. Az ötletgazdák véleménye szerint, nem csak olcsóbbá tették a borokat, de segítenek a környezetvédelemben is, mivel sokkal kevesebb üveg lesz eldobálva, és az emberek szívesen hasznosítják majd újra a palackokat.
dvice

 

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr302306929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása