Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Boeing űrturistákat fog szállítani

2010.09.21. 10:30 :: Dot hugi

A Boeing nyilvánosságra hozta terveit, miszerint űrkabinokat hozna létre civil utasok számára is. Szeretnék minél hamarabb elindítani az űrturizmust, az orosz minta alapján.

Jelenleg, ha valaki űrturistaként szeretne eljutni a világűrbe, akkor több tíz millió dollárt kell fizetnie egy helyért egy orosz Soyuz fedélzetén. Az utazás során megközelítik a Nemzetközi Űrállomást, majd visszafordulnak. A Boeing ezzel szemben azt tervezi, hogy olyan hét üléses kapszulákat készít, amelyekben négy ülést azokat az asztronauták foglalnak el, akik az Űrállomásra indulnak, illetve akik onnan jönnek vissza, és a fennmaradó három helyet a gazdag turistáknak adják el. Az árakat az orosz árakhoz viszonyítják majd, ami jelenleg 40 millió dollár (kb. 8,592,874,000 Forint). A cég reményei szerint már 2015-ben útnak indulhatnak az első turisták.

dvice

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr382311281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása