Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Készül a Star Wars 3D-s átdolgozása

2010.09.29. 10:00 :: GalBob

Valahol mindannyian sejtettük, hogy egyszer elérkezik ez a nap: a Lucasfilm bejelentette, hogy hamarosan újra a filmvásznon láthatjuk viszont a teljes Star Wars sagát, immáron 3D-ben. A Baljós Árnyak átdolgozása 2012-re várható, derül ki a Deadline magazin cikkéből.

A Lucasfilm várhatóan a mai nap folyamán jelenti be, hogy hamarosan elkezdik a régóta várt Star Wars saga sztereoszkópikus 3D-re való átültetését. Csak képzeljük el a Halálcsillag árokjelenetét, vagy a tatooine-i fogatversenyt ebben a formátumban! Ráadásul a John Knoll és az Industrial Light & Magic felügyeli a munkálatokat, szóval előreláthatóan nem kell egy újabb igénytelen 3D-konverzióra számítanunk.

A várható bejelentés hírére reagálva, az ILM-et vezető Knoll a következőképpen nyilatkozott: "Csupán idő kérdése, ha jó eredményeket akarunk elérni a sztereo-konverzió során. Rendkívüli alaposságra és figyelemre van szükségünk, hogy minden részletében sikeres munkát végezzünk. Nem kapkodhatjuk el a dolgot jó eredményeket várva. A Star Wars esetében sem áll szándékunkban elsietni a munkát, s mindent be fogunk vetni mind esztétikailag, mind pedig technikailag, hogy lehetővé tegyük a közönség számára az új, s fantasztikus Star Wars-élményt."

A Baljós Árnyak 3D-s változatának mozipremiere 2012-re várható. A sorozat további öt részének egyelőre nincs pontos megjelenési dátuma. A sorozat szellemi atyja, George Lucas idén év elején még ugyan halogatta a 3D-s átdolgozást, ám az Avatar és az Alice Csodaországban sikere valószínűleg megadta a végső lökést. Habár Lucas sosem volt nagy rajongója a 3D-nek, mégis évek óta kereste már az alkalmat, hogy mikor ültethetné át térhatásba a sorozatot, ám mindeddig nem érezte alkalmasnak erre a technológiát, ám az Avatart látva megváltozott a véleménye.

Viszonyuljunk bárhogyan az Avatarhoz, tény, hogy James Cameron alaposan átírta a mozivilág játékszabályait - mostanság alig jelenhet meg film 3D-s effektek nélkül, amennyiben a kasszasiker címre pályázik. Hogy ez jót tesz-e a filmeknek, továbbra is nyitott kérdés, sokan az internettel szembeni utolsó védőbástyaként tekintenek a Cameron által felélesztett technológiára, ugyanennyien pedig a koherens történet halálát vélik felfedezni a sok esetben utólag betoldott, a cselekmény szempontjából tökéletesen érdektelen 3D-s jelenetekben. Hogy a 3D-s Star Wars mely tábort fogja erősíteni, még nem tudjuk, viszont ha már 3D-s konverzióra van idejük, igazán kiadhatnák az eredeti trilógia eredeti (számítógépes effektek nélküli) kiadását DVD-n.

deadline

2 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr412331510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gib 2010.09.29. 10:16:15

"gazán kiadhatnák az eredeti trilógia eredeti (számítógépes effektek nélküli) kiadását DVD-n."

A világ fejlettebb részén angolul kiadták méghozzá az új verzióval összecsomagolva kétlemezes kiadványon

GalBob 2010.09.29. 10:35:09

@Gib: ...amit a 93-as LaserDisc kiadásból készítettek, s borzalmas a kép-, illetve hangminősége.
süti beállítások módosítása