Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Sam Raimi új űrinváziós sci-fije

2010.09.30. 10:00 :: GalBob

A Vulture magazin értesülései szerint Sam Raimi (Evil Dead, Pokolba taszítva, Pókember) és Bill Block, a District 9 producere komoly tárgyalásokba kezdett a Warner Bros-szal egy EDF-re keresztelt grandiózus sci-fi filmről. A film forgatókönyvírója Andrew Marlowe lesz (ő írta az Air Force One scriptjét is). Block QED International nevű ügynöksége finanszírozza a projektet, amely korábban a District 9 anyagi támogatásáért is felelt. 

Azok szerint, akik olvashatták az első forgatókönyvvázlatot, az EDF (Earth Defense Force ~ Földvédelmi Erő) a Top Gun és a Függetlenség napja sajátos keveréke, s némi Utolsó csillagharcos utánérzés is felfedezhető benne. A Földet megtámadó idegenek inváziójáról szóló film címe a hírek szerint még változhat a jövőben.

 

SPOILER!

A nyitójelenetben egy katasztrofálisan végződő katonai bevetésnek lehetünk szemtanúi: egy mentőosztag kínai vizekre hajózik, ahol egy bajba jutott amerikai tengeralattjáró legénységét próbálják megmenteni, azonban a kínaiak sem restek - légierejük nyomban támadásba lendül. A kialakuló tűzharcban hirtelen egy újabb fél lép porondra, földönkívüli űrhajók válogatás nélkül megsemmisítik mindkét fél egységeit, majd több világnevezetességet és katonai támaszpontot is a földdel tesznek egyenlővé, végül egyszerűen eltűnnek. Mindez csupán a Föld védelmét vizsgáló teszt volt, s sajnálatos módon elbuktunk. Nem sokkal ezután a NASA különös jeleket kezd el fogni egy közeli galaxisból, s megállapítják, hogy 10 hónapon belül a korábbinál jóval nagyobb támadásra számíthatnak, ami arra ösztönzi a világhatalmakat, hogy minden eddiginél fejlettebb légierőt állítsanak fel annak érdekében, hogy megakadályozzák a közelgő inváziót.

Nem tudni még, hogy ki ül majd a rendezői székbe - a Vulture kémei szerint Raimi semmiképpen sem, legfeljebb producere feladatokat végezne - ám hamarosan erre is fény derül.

 

nymag

2 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr272334013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2010.09.30. 11:19:25

no, hát ez igen érdekesen hangzik... bár az, hogy a NASA "egy közeli galaxisból" érdekes jeleket vesz, megint totál szétrombolja a sci-fílinget (eh eh eh) kellene ugyanis pár millió év, mire bármilyen jel is eljut ide "egy közeli galaxisból"... mind1

GalBob 2010.09.30. 11:24:45

@mrbloodbunny: A Vulture már sok esetben ejtett tárgyi tévedéseket az ilyen korán kiszivárgott scriptek kapcsán. Tegyük hozzá azt is, hogy tegnapig a film csupán ötlet szintjén létezett, így bármi változhat még, beleértve a háttérsztorit is.

Amúgy érdekes, hogy az utóbbi időben egyre több űrinváziós sci-fit jelentenek be, nemsokára kikerül egy hír a Skyline-ról is, amit a Strause-testvérek rendeznek.
süti beállítások módosítása