Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Bajban az Alien előzményfilm?

2010.10.01. 07:30 :: GalBob

Hollywoodi bennfentesek értesülései szerint zátonyra futottak Ridley Scott Alien előzményfilmjének előkészületei. Scott és a stúdió feloldhatatlan vitába keveredett a film korhatár-besorolásáról, a kreatív irányvonalról, illetve a költségvetésről is. Megtörténhet, hogy a vita miatt már az előkészületi stádiumban leáldozik a projektnek?

A Scriptflags online magazin úgy tudja, hogy Scott 250 millió dolláros büdzsében gondolkodik, ráadásul olyan erőszakos horror-jeleneteket szán a filmbe, hogy minden bizonnyal felnőtt besorolást kapna az új Alien-mozi (nagyon helyesen, teszem hozzá). A 20th Century Fox viszont korántsem fektetne be ekkora összeget, a stúdió ráadásul a nagyobb nézőszám elérése érdekében a 15-ös korhatár-besorolást erőlteti.


A filmet 2009 végén jelentették be, s azóta folyamatosan készülőben volt a forgatókönyv. Independentnek adott interjújában Scott elárulta, hogy legutoljára Damon Lindledof idén nyáron szerkesztette át a Jon Spaightstól kapott scriptet. Azt is elárulta a magazinnak, hogy az Aliens-zel és az Avatarral James Cameron jócskán feljebb rakta a lécet, s hogy rendkívül sötét hangulatúnak szánja saját filmjét.


Scott azóta igazi horror-klasszikussá avanzsálódott eredeti Aliene 1979-ben jelent meg, s mindössze 11 millió dollárból (mai árfolyamon 31 millió) készült. A későbbi folytatások ennél jóval nagyobb költségvetésből készültek, azonban az Alien 3, s az Alien Resurrection már 15-ös besorolást kapott. Az Alien 3 esetében David Fincher beismerte, hogy a stúdió állandó közbeavatkozása miatt vált elkerülhetetlenné a film kritikai bukása, s látva a kibővített rendezői változatot beláthatjuk, hogy a rendező nem hazudott. Az Alien vs. Predator spin-offot kimondottan fiatalabb célközönségnek szánták (PG-13-as besorolás), míg a legutóbbi folytatás, a Requiem visszacsempészett valamennyit az explicit erőszakból, ám kritikai elismertsége a nyomába sem ért az eredeti filmekének. Scott elutasítóan viszonyult az AvP-franchise-hoz, azonban a 2010 ComiCon-on nem volt hajlandó kommentálni őket. „Nagyon jó kapcsolatom van a 20th Century Fox-szal. Ám ők is tudják, hogy hogyan érzek a spin-offokkal kapcsolatban.”


Hangozzék bármilyen izgalmasnak is az előzményfilm koncepciója (végre megtudhatunk valamit a xenomorphok eredetéről, az űrt formáló „mérnökökről”, satöbbi), Ridley Scottnak jócskán fel kell gyűrnie a gatyát, amennyiben meg akarja valósítani a saját elképzeléseit. Mindenki érdekében remélem, hogy sikerrel fog járni.


scriptflags

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr482336224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása