Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Időutazásos filmmel tér vissza Robert Zemeckis

2010.10.01. 14:45 :: GalBob

Robert Zemeckis 10 év után végre visszatér az előszereplős filmek világába, ráadásul a téma sem idegen tőle, a népszerű Vissza a jövőbe-trilógia rendezőjének új filmjének ismét központi témája lesz az időutazás – adta hírül a Deadline magazin.

 

 

 

Még nem tudni semmi biztosat a film premisszáját illetően, azonban már cím is (Timeless ~ "Időtlen") megerősíteni látszik a pletykát, miszerint fontos szerepet kap majd az időutazás, a Warner Bros. sajtósai pedig azt nyilatkozták, hogy a 2000-ben debütált Számkivetett óta ez lesz a Zemeckis első élőszereplős alkotása, a forgatókönyvért  pedig Mike Thompson (Dragonfly, John Doe) felel majd. Zemeckis a 2004-es Polar-expressz óta kizárólag „performance capture” animációkon dolgozott (legismertebb ezek közül talán a Beowulf), s a hamarosan megjelenő Sárga tengeralattjáró is hasonló technológiával készül.


Zemeckis filmjeiben már nagyon régóta visszatérő motívum az időutazás, gondoljunk csak mindannyiunk kedvencére, a Vissza a jövőbe sorozatra, ám még a Karácsonyi énekben is voltak időutazással kapcsolatos elemek. Az időutazás stilisztikai eszközei nála mindig ugyanannak a karakternek két különböző korszakában való bemutatását szolgálják, e technikát talán a nagysikerű Forest Gumpban juttatta a csúcsra, nem is maradt el a közönség, illetve az akadémia elismerése. Amíg megérkezik a film hallgassuk Goldie nagyszerű, időtlen Timeless-szét.

comingsoon

 

1 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr242336914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solymosgyu 2010.10.01. 20:15:08

Olyan időutazásos film lenne jó. Ami sok sok jövőbeli kort bemutat.
süti beállítások módosítása