Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

13 sci-fi hercegnő, aki nem Leia - 1. rész

2010.10.28. 15:00 :: Dot hugi

Ha megkérdeznénk 100 embert az utcán, hogy ki a kedvenc sci-fi filmből ismert hercegnője, 95 biztosan Leia Organa hercegnőt mondaná a Star Warsból.De a filmtörténetben rengeteg más hercegnő is volt, rangsor, és a teljesség igénye nélkül most kiválasztottunk tizenhármat, aki - bár nem arany bikinis - de azért hercegnő.

Aura hercegnő
Film: Flash Gordon
Színésznő: Ornella Muti
Év: 1980.

Flash Gordon már rengeteg alakban jelent meg. Képregény, film, mini sorozat, animációs sorozat, és egy tv-sorozat is készült 1980-ban. Utóbbiban alakította Ornella Muti a szép Aura hercegnőt, aki szerelmes Flash Gordonba, és magának akarja. Persze Flash mást szeret: Dale Ardent, ettől eltekintve Aura fogja megmenteni Flash-t,nem Dale.

Ardala hercegnő
Film: Buck Rogers in the 25th Century
Színésznő: Pamela Hensley
Év: 1979-1981.

Aura hercegnőhöz hasonlóan Ardala hercegnő is a rossz oldalon állt. De Ardala sajnos nem tudott megjavulni gonosz maradt. Komplett világuralmi terve is volt:
1. A Föld meghódítása.
2. Házasság Buckkal.
3. Létrehozni Buck klónjait.
4. Julie Newmar-t eltüntetni.

Karaktere, attól még, hogy gonosz volt, igazán kitűnt az egész szereplőgárdából. Azok, akik a sorozat rajongói voltak, még 30 év után se tudják megérteni, hogy Buck miért nem akarta a hercegnőt.

Allura hercegnő

Film: Voltron
Év: 1980.

Aulla hercegnő, az Arus bolygó vezetője, és az egyik Robot Oroszlán pilótája is. Ha az öt oroszlán egyesül, akkor közösen alkotják meg Voltront. A hercegnő eltökélt, vidám és igazságos. Semmitől nem fél, mikor veszélyben van, akkor is csak másokra gondol.

 

Lyssa hercegnő
Film: Krull
Színésznő: Lysette Anthony
Év: 1983.

Lyssa össze akar házasodni Colwyn herceggel, hogy szövetségüket megszilárdítsák. Így akar hatalmas sereget szervezni, és legyőzni az idegen támadókat. A hercegnőt elrabolják idő közben, így Colwynnak a megmentésére kell sietnie.

 

Nuala hercegnő
Film: Hellboy II.
Színésznő: Anna Walton
Év:2008.

Nuala nem egy nagy szerep volt a Hellboyban, de igazán emlékezetes. Balor király lányának is fontos volt a béke. Naula testvére elől menekül egy korona darabbal, ami elpusztíthatja az emberiséget. A lány segítséget kér Abe Sapientől, végül mégis úgy dönt, hogy magával viszi a halálba gonosz testvérét is.

Dejah Thoris
Film: A Mars hercegnője
Színésznő: Traci Lords
Év: 2009.

A Mars bolygót az ottaniak csak Barsoomnak nevezték. A víz és a tiszta levegő nagyon drága. Ennek a világnak a hercegnője Dejah Thoris, aki tudja mi a kötelessége. Rechartba megy és tudományos expedíciókban vesz részt, melyek a légkör sűrűségét vizsgálják. Természetesen a hercegnőnek is lesz lovagja, John Carter személyében, aki a Földről érkezik. Mikor azt hiszi, hogy Carter halott, beleegyezik, hogy az ellenséges herceggel összeházasodik, így hozva el a békét.

Edgar Rice Burroughs regényében, Dejah Toris hercegnő meztelen volt, de a filmesek ezt nem merték bevállalni, így kapta meg a Leia hercegnőéhez hasonló fém bikinit. A filmet újra feldolgozták, 2012-ben jelenik meg a John Carter of Mars.

blastr

4 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr72381427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gumby · http://biri.blog.hu/ 2010.10.28. 15:37:10

Annyiban kijavítanálak, hogy nem a Princess of Mars-t fogják megint feldolgozni, hanem az eredeti könyvet.

Ezt a filmet ugyanis az Asylum gyártotta, és aki ismeri ezt a nevet, annak ezzel mindent elmondtam. :-)

Aki nem ismeri: ez körülbelül olyan cég, mint az Aldi a közértek között. Az Aldiban minden második termék úgy néz ki, mint egy "márkás" termék, de jobban megnézve csak a kinézetet lopták onnan, és olcsóbb.

Nos az Asylum is amint megjelenik (vagy bejelentenek) egy filmet, ami sikergyanús, elkészíti a saját változatát. Van nekik Terminator(s), Titanic2, Paranormal Entity, Alien vs Hunter, és hasonló nagyszerűségek. Ezek direct to dvd művek, olcsó árral, és megkérdőjelezhető minőséggel. :-)

The reaper 2010.10.29. 21:37:47

@Dr. Gumby: Az Asylum stúdió egy külön bejegyzést érdemelne, ha nem egy külön blogot. :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.30. 09:01:29

"Edgar Rice Burroughs regényében, Dejah Toris hercegnő meztelen volt, de a filmesek ezt nem merték bevállalni, így kapta meg a Leia hercegnőéhez hasonló fém bikinit. A filmet újra feldolgozták, 2012-ben jelenik meg a John Carter of Mars."

És abban már meztelen lesz? :-)
süti beállítások módosítása