Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

13 sci-fi hercegnő, aki nem Leia - 2. rész

2010.10.29. 17:00 :: Dot hugi

Az sci-fi hercegnőkről szóló cikk első felében már hat hercegnőt felsoroltam. Az biztos, hogy a következő hét hercegnő között se fog szerepelni Leia. De lesznek még olyanok, akikre kevesen számítanak.

 Vespa hercegnő
Film: Űrgolyhók
Színésznő: Daphne Zuniga
Év: 1987.

Mel Brooks paródiái mindig jól szoktak sikerülni, az Űrgolyhókkal se lett másképp, melyben a Star Wars volt a célpont. Vespa, a druidák hercegnője, ki mást "alakíthatna" mint Leia-t, bár nézőpontjuk különbözik. Vespa álláspontja rém egyszerű: Mivel gazdag, neki semmi rosszat nem kell kiállnia. Ezért is szökött meg az esküvőjéről, csak nem gondolt rá, hogy Lord Helmet el fogja rabolni. Apja ekkor bízza meg a jóképű Lone Starrt, hogy mentse meg és hozza vissza az ő pici lányát. Végül minden jóra fordul, csak az ipari árammal működő hajszárítónak kell búcsút mondaniuk.

Irulan hercegnő
Film: Dűne
Színésznő: Virginia Madsen
Év: 1984.

Irulan hercegnő a császári pár gyermeke.Arra készítették fel egész életében, hogy Bene Gesseritnek áldozza magát. Irulan nem csak születési előjoga miatt, hanem képességei is a legkomolyabb könyvbéli hősök közé emelték. Bár feleségként nem volt felhőtlen élete és nem volt "boldogan éltek, míg meg nem..." Irulannak sikerült beleírni a nevét a Dűne világ történelmébe és az olvasók emlékezetébe is.

Diana hercegnő
Film: Wonder Woman
Színésznő:Lynda Carter
Év: 1975-1979

A legtöbb ember, ha Dianára gondol, a Csodanőre, biztos, hogy az aranylasszó lesz az első amivel azonosítja. Esetleg arra, hogy egy láthatatlan repülőgépen utazik a többi szuperhőssel. Csodanő a az elmúlt évtizedek során rengeteg rajongót szerzett. Képregények, rajzfilmek, sorozatok készültek a történeteiből. Sőt, hamarosan újabb sorozattal bővül a repertoárja. William Moultan Marston igazán jó karaktert alkotott.

Adora
Film: She-Ra: Princess of power
Év: 1985.

Adora, bár Eternia hercegnője volt, soha nem uralkodott. Egy másik dimenzióba került gyermekként, ahova egy gonosz csapat (Evil Horde) vitte. Soha nem meséltek neki családjáról, hanem Etherián és a csapat nevelte, és a kapitányt képeztek belőle. Így élt egészen addig, amíg Adam nevű ikertestvére el nem ment érte, és át nem adott egy kardot a lánynak, akiből a kard hatására lett She-Ra. Miután megismerte családját, visszatért Etheriához és egy lázadás élére állt. A lány nem csak magát tudja egy kard segítségével átváltoztatni, hanem lovából is egyszarvút tud varázsolni.
 
Karina hercegnő
Film: The Ice Pirates
Színésznő: Mary Crosby
Év: 1984.
 
Karina hercegnővel nem bánt olyan jól a sors, mint a Disney hősnőkkel. Se nem kapott vidám főcímdalt, se éneklő állatokat. A film se volt a legtökéletesebb, de meg kell emlékezni róla is. A történet egyszerű, egy csapat ember útnak indul, hogy vizet találjanak. Karina hercegnő is velük tart, a kis csapat pedig eljut a Földre, ahol a lény megment néhány férfit a...megcsonkítástól, aztán még szerelmes is lesz. Felejthető.
 
Amidala királynő
Film: Star Wars 1-3
Színésznő: Natalie Portman
Év:1999, 2002, 2005
 
Bár a filmekben, mint királynőt, majd mint tanácsost ismertük meg Amidalát, eredetileg ő is hercegnő volt. Fiatal korát meghazudtolva harcolt, tárgyalt a népéért és még egy jó barátra is szert tett, aki később a legnagyobb ellenség lett. De az már egy másik történet.
 
Nausicaä hercegnő
Film: A szél harcosai
Év: 1984.

Hayao Miyazaki készítette el a Nauszika - A szél harcosai című anime-t. A látványvilág és a zene mellett a történet is kíváló. A világot szinte teljesen elpusztította a hét napig tartó tűz. Ezután óriás rovarok és mérgező fák jelentek meg a Földön. Az a kevés ember, aki túl élte a pusztítást egymással harcolt. Nauszika és családja próbálta megőrizni a békét, de nem lehetett a végtelenségig.


blastr

2 komment

Címkék: sorozat film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr762402759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabris 2010.10.30. 14:29:12

Nauszikáért külön rszpkt.
Nekem a listából már csak Xena hiányzik (nem) :D

Na mi újság, Wagner úr? 2010.11.03. 12:34:58

Az Ice Pirates nem is volt olyan rossz, jókat lehet rajta nevetni /bár nem ma láttam, az tény/
süti beállítások módosítása