Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A 13 legrémisztőbb Stephen King mentes könyv - 2. rész

2010.10.31. 18:00 :: Dot hugi

Most pedig folytassuk előző napi horror könyv válogatásunkat. Ha valaki lemaradt az első hat darabról, ide kattintva megnézheti őket.

 

 

 

Szerző: Clive Barker
Könyv: Vérkönyvek 1.-3

Amerikában és Angliában Barker könyvsorozatát nem trilógiaként adták ki, hanem egy kötetben jelent meg a három rész. A mi első kötetünk 5 horror novellát tartalmaz, amelyek egytől-egyig érdekesek , rémisztőek és néha már undorítók. Az egyik novellában például több ezer ember halálát olvashajtuk végig.

"Íme hát, itt vannak a Vérkönyvbe írt történetek. Térképe annak a sötét sztrádának, mely az életből vezet tovább, ismeretlen állomások felé. Keveseknek kell majd végigmenniük rajta. A legtöbben békésen fognak elsétálni a fényesen kivilágított utcákon, mikor imákkal és becéző csókokkal szertartásosan kikísérik őket az élők világából. Néhányak – a kiválasztott kevesek – számára azonban a rémségek jönnek el, hogy elragadják és magukkal vigyék őket az elátkozottak főútvonalára.."

 

Szerző: Kathe Koja
Könyv: The Cipher

Kathe Koja már rengeteg novellás kötetet adott ki. Akadt köztük fantasy és horror egyaránt. Sajnos Magyarországon még csak önálló novellákat jelentettek meg - és azt is újságokban. Ebben a kötetben is több novella szerepel, az első: A hole of living black még díjat is nyert. Ami nem meglepő, hisze Koja rengeteg horror-díj büszke tulajdonosa lehet.

 

 

 

 

 

 

Szerző: Ira Levin
Könyv: Rosemary gyermeke

A Rosmary gyermeke nem csak könyvben jelent meg, hanem Polanski meg is filmesítette. A Manhattanben játszódó modern sátánista történet, amelyben a főhősnő az ördög gyermekét szüli meg világszerte sikeres volt, de Levinről kevesen tudják, hogy nem csak kötetes szerző volt. A stepfordi feleségek, a halál előtti csók című könyvekből is film készült, illetve a Halálcsapda című szídarabját is játszák a mai napig.

 

 

 

 

Szerző: Richard Matheson
könyv: Hell House
 

Richard Mathesonnak ezen műve se jelent meg még magyarul, de a filmet mindenki ismerheti. A történet pedig hasonlít a Hounting of Hill House-ra.

Egy kis csapat, köztük a híres fizikus, a felesége és egy fiatal médium hölgy, aki egyedül élte túl a házban tett előző látogatást, most visszatérnek a rettegett kísértetházba, a "Hell House"-ba. Céljuk a túlvilági élet bizonyítása. A korábbi kísérlet szereplői vagy meghaltak vagy megőrültek. Most egy hétre tervezik a teljesen elszigetelt tartózkodást a szellemjárta helyek "Mount Everest-jének" tartott Hell House-ban.

A szerzőtől a "Legenda vagyok" című kötet már olvasható magyarul is.

 

Szerző: Bret Easton Ellis
Könyv: Amerikai psycho

Irodalmi alkotás nagyon ritkán képes olyan világraszóló botrányt kelteni, amilyen az Amerikai Psychót övezte. Ez a könyv nemegyszer átlépi az elviselhetőség küszöbét. Amit írója a perverzió és az erőszak tombolásáról elgondol és leír, az kívül esik a normális ember felfogóképességének és erkölcsi érzékének határain. Amit azonban ezzel közöl, az értelmezhető és megítélhető: megrendít, felkavar, s könyörtelenül szembesít egy olyan világgal, amelyre sajnos mindenki ráismer...

 

 

Szerző: Jay Anson
Könyv: The Amityville Horror

A könyv egy családról szól, akik új házba költöznek. Amiről csak később szereznek tudomást az az, hogy a ház előző tulajdonosa alig egy évvel korábban vérengző ámokfutásba kezdett. Saját családjából hat embert gyilkolt meg a ház falain belül. Az új lakók, a Lutz család alig 28 napot bír ki ennek a háznak a falai között, majd amilyen gyorsan beköltöztek, menekülnek is. Hogy mi történt ott? Örök rejtély...vagy mégse?

A kötet sajnos nem jelent meg magyarul, de azoknak mindenképp a figyelmébe ajánlom, akik szívesen olvasnak angol nyelven.

 

 

Szerző: Scott Smith
Könyv: The Ruins

Mi van, ha egy nyaralás nem úgy sül el ahogy szeretnénk? Többnyire semmi...ebben a könyvben azonban az életed múlhat rajta.

Egy baráti társaság, négy amerikai turista és egy német utazó Mexikóba érkezik turistaként. A kellemes láblógatást hirtelen rémálommá válik, miután egy csapat archeológus megbolygatja a romok alatt szunnyadó gonoszt. A maja időkben emberáldozatokat mutattak be itt, és úgy tűnik ez napjainkban is megismétlődik.

 

 

 

Szerző: Robert Kirkman
Könyv: The walking dead

Ez a képregény még rendkívül új, de annál sikeresebb, A Fox entertainment készített belőle sorozatot, amelyet több, mint 100 országban kezdenek egyszerre sugározni. Reméljük a képregényre se kell majd oly sokat várni, és tavasszal már mi is élvezhetjük a történeteket.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr822411747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása