Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Beatles is az Egy gyűrűt akarta

2010.11.08. 11:00 :: Dot hugi

A Gyűrűk ura az új évezred egyik legnagyobb alkotása lett. Több millióan nézték meg, és hatalmas rajongó tábora van. De ki gondolta volna, hogy a 60-as évek legnagyobb bandája, a Beatles is a rajongók közt volt?

Peter Jacksonon kívül, másoknak is eszébe jutott a megfilmesítés ötlete. A Beatles négy tagja olyannyira szerette ezt a fantasy művet, hogy még rendezőkkel is beszéltek az esetleges filmről. Annyira beleélték magukat, hogy még a szerepeket is felosztották egymás között. John Lennon akarta Gollam szerepét, Paul McCartney Frodót alakította volna, míg Ringo Starr Csavardi Samut, George Harrison pedig Gandalfként mutatkozott volna be. Rendezőnek Stanley Kubrickot kérték fel.

"John szerette Tolkien világát, rajongott a megfilmesítés ötletéért. Megszerezte a jogokat is, de annak, hogy a Beatles minden tagja szerepeljen benne, már nem igazán örült. Ezért is fújta le végül." - mondta Peter Jackson - "McCartney utólag egyet értett a döntéssel, mivel úgy gondolta, hogy ez megint csak Lennont helyezte volna a középpontba, hiszen az övé volt a leglátványosabb szerep, ezzel elnyomta volna a Beatles többi tagját: A többi film, amiben szerepeltünk azért lett jobb a Beatlestől mert egy csapatot alkottunk."

Annyi bizonyos, hogy érdekes filmben lett volna részünk, ha elkészül a 60-as évekbeli alkotás. De a jelenlegi film is egész jól sikerült.

people

4 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr172432905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2010.11.09. 00:29:51

Mick Jagger lett volna a széles szájú tünde. Kicsit későbbi felállásban már Yoko lett volna Gollam.

henrik_ · http://egyzene.blog.hu/ 2010.11.09. 03:56:31

fú, de jó, h nem készült el ez a film

xido 2010.11.09. 04:35:58

Éljen a csapatszellem John..csoda,hogy a zenekar nem oszlott fel,mert rajta kívül még zenélt más is..Önző pöcs:)

xido 2010.11.09. 04:36:28

Éljen a csapatszellem John..csoda,hogy a zenekar nem oszlott fel,mert rajta kívül még zenélt más is..Önző pöcs:)
süti beállítások módosítása