Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Lady Gaga utódja egy holografikus pop díva lesz?

2010.11.12. 07:30 :: Dot hugi

Néhány évvel ezelőtt már voltak próbálkozások arra, hogy nem a valódi énekesek látszódtak a klippekben és a koncerteken, hanem a kiválasztott rajzolt vagy animált  figurák. Gondoljunk csak a Gorillaz nevű együttesre. Most úgy tűnik, hogy egy sokkal profibb módszerrel megalkottak egy énekesnőt, aki még a koncerteken is élőben énekel...ha lehet ilyen mondani egy hologramra.

 

A japán Crypton Future Media elgondolkozott egy napon, hogy milyen lesz a jövő zeneipara, ezután sikeresen megalkotta a jövő előadóművészét, a félelmetesen valóságos Hatsune Miku-t.

Hatsune egy sikeres terméke a Vocaloid nevű programnak, amit Japánban rengetegen kedvelnek. A felhasználók elkészíthetik saját dalaikat, és program karakterei előadják őket. Ezt fejlesztette tovább a Crypton, és egy olyan karaktert hozott létre, aki nem csak videóklippekben hódította meg az országot, hanem élő koncertet is adott, bár hologramként. A koncert alatt egy zenekar gondoskodott az előzenéről, a jó hangulatról pedig a több ezernyi rajongó, aki végig visította és ugrálta a fellépést.  További érdekesség, hogy nem csak Hatsune koncertezik, hanem más hologram karakterek is kezdik meghódítani a világot.

dvice

2 komment

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr802441348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása