Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Radioaktív nyulat fogtak

2010.11.15. 16:30 :: Dot hugi

Richlandben (Washington) különös állatot találtak néhány napja. November 5-én egy rádioaktív nyúlra lettek figyelmesek a Hanford Nukleáris Rezervátumban. A kis bolyhos sajnos nem szuperhősként fejezte be a kalandot.

Earl Fordham, a Sugárvédelmi Igazgatóság helyi igazgatója azt nyilatkozta csütörtökön, hogy nem találtak olyan fertőző területet, ami a nyilvánosság számára is elérhető lenne. A Tri-City Herald szerint azonban a Hanford dolgozói megerősítették, hogy a nyúl nagy eséllyel belekortyolt a fertőzőtt vízbe, így céziummérgezést kapott. Ezt az anyagot a hidegháború idején használták atomfegyverek előállítására, és most az épületek lerombolása során "kerülhetett elő".

A fertőzőtt nyuszit elaltatták. Azonban ez nem valami megnyugtató, hiszen a Hanfordban már egy éve is találtak egy mutáns nyulat. A terület megtisztítása már folyamatban van, a Kongresszus tavaly 2 milliárd dollárt adott segítségként, de hogy mikorra lesznek készen, még nem lehet tudni.

tbo

Segíts Te is: magyar Pulit a Holdra és legyél tagja a Kis Lépés Klub-nak.

2 komment

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr822450210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.11.15. 21:31:00

Megvan mi okozta a fertőzést a The Walking Dead sorozatban. Vigyázz, támad a nyúl!

elmouse 2010.11.16. 09:16:19

Paksi füles. Höhö.:)
süti beállítások módosítása