Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Philadelphia Eagles csapata lesz a legzöldebb?

2010.11.20. 12:00 :: Dot hugi

Nem, nem csak a mezek zöldes árnyalatára szeretnék utalni a címmel, hanem az NFL csapat elhivatottságára is a környezetvédelem iránt.

Hamarosan nem csak a hivatalos színe lesz zöld a Philadephia Eagles-nek. A tervek szerint, amint befejeződik az idei szezon, nem csak a csapattagok látnak munkának és az újabb edzéseknek, hanem egy csapat tervező és munkás is, hiszen az Eagles stadionjából egy 100%-ig környezetbarát helyet akarnak csinálni - legkésőbb a 2011-es szezonkezdésre.

Tervek szerint 80 szélmalmot, és 2500 napelemes panelt fognak elhelyezni a stadionon illetve a stadion körül. Ezek az energiatermelők 7,5 megawatt bioáramot termelnek, ami egész szép teljesítmény. Hiszen a régebbi szélerőművek mindössze 5 megawattot voltak képesek kitermelni. A beruházás 30 millió dollárba fog kerülni, amit egy floridai cég, a SolarBlue támogat majd, ha a projekt beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor a csapat 60 millió dollárnyi összeget is megspórolhat az elkövetkező 20 évben. A stadion tulajdonosai azt is elmondták, hogy, a felesleges áramot - például mikor nem használják a stadiont - a közeli közterületeken hasznosítják majd.

dvice

Segíts Te is: magyar Pulit a Holdra és legyél tagja a Kis Lépés Klub-nak.

Szólj hozzá!

Címkék: tech

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr672460664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása