Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Source Code előzetes

2010.11.24. 13:00 :: GalBob

A meglepően jól sikerült Moon rendezője, Duncan Jones egzisztencialista monodráma helyett most akció-thrillerrel várja a nagyérdeműt, s ezúttal sem maradnak el a science fiction elemek. 

 

 
 

 

A trailer tanúsága szerint adott egy gép, amely lehetővé teszi használója számára, hogy átélje egy halott ember életének utolsó nyolc percét. Az átélés ezúttal nem passzív szemlélődést jelent a kiválasztott személy nézőpontjából, valójában teljes személyiségáttöltés történik. A Source Code-nak nevezett kormánykísérlet keretében Colter Stevens parancsnokra (Jake Gyllenhaal), a kitüntetett katonatisztre esik a választás, hogy a gép segítségével újra és újra átélve egy vonatot ért terrorakciót, kinyomozza, hogy kik fenyegetik az Egyesült Államok nemzetbiztonságát, elejét véve ezzel egy Chicago belvárosába tervezett, több millió ember életét követelő robbantásnak. Stevens kapitány egy idő után a fejébe veszi, hogy a gép segítségével talán megváltoztathatja a múltat, megmentve ezzel az általa használt test eredeti tulajdonosának csinos partnerét (Michelle Monaghan). Két betöltés között Stevens parancsnok a kísérlet egyik vezetőjének és katonai felettesének, Vera Farmigának (A tégla) és Jeffrey Wright-nak (Syriana) tesz jelentéseket. A Source Code várhatóan 2011 árpilis 15-én debütál az amerikai mozikban. Kicsit 12 majom, kicsit Azkabani fogoly, de egye fene, adjuk meg az esélyt a rendezőnek - a Moon tényleg jó volt.

1 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr382468399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlexWolf 2010.11.25. 12:57:37

Kicsit hasonlít az alapötlet a Deja Vu című Denzel Washington filmre...mondhatni Deja Vu-m van. Remélem nem íródik újra a mátrix.
süti beállítások módosítása