Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Technotise - Jelentés az Anilogue 2010-ről

2010.11.27. 12:00 :: Dot hugi

A Technotise - Edit és én (Technotise - Edit i ja) egy elég friss animációs film. A szerb készítők 2010-ben fejezték be. Eddig csak Szerbiában lehetett megnézni ezt az alkotást, mivel a nemzetközi debütálással erre a fesztiválra várt a csapat. A rendezője Aleksa Gajic volt, aki a film készítése közben szinte mindenhol kivette a részét. Író, rendező, producer és még sorolhatnánk mi mindent próbált ki, és lássuk be egész jól sikerült az első igazán komoly munkája.

 

 

Belgrád, 2074. Edit Stefanović pszichológia szakos hallgató, aki miután hatodszorra is megbukik az egyik egyetemi vizsgáján, elhatározza, hogy elmegy egy dílerhez, aki illegálisan szerzett katonai chipet ültet a testébe. A lány, ennek segítségével bármit képes lesz megjegyezni, amit valaha látott, a vizsga anyagát is beleértve. Edit ezek mellett, szabadidejében egy állami szociológiai kutatóintézetnél dolgozik. Abel Mustafovra vigyáz, az autista matematikai zsenire, aki a világban létező energiák közti kapcsolatot modellező képlet megalkotója. Nincs azonban olyan számítógép, ami képes lenne kiszámolni a teljes képletet, anélkül hogy öntudatra ébredése után, azonnal ki ne kapcsolná magát.

Miután Editnek lehetősége nyílik rápillantani a képlet audiovizuális formájára, a karjába ültetett chip önálló életre kel. A lány szervezetén belül egy párhuzamos személyiség fejlődik, hihetetlen képességeket kölcsönözve Editnek. A rendkívül gyorsan növekvő másik azonban, pillanatok alatt átveszi az uralmat mind Edit teste, mind pedig az agya fölött. A lány kényszerű versenyre kel az idővel, hogy megvédje saját emberi mivoltát - ezzel keresztezve bizonyos politikai körök érdekeit – és elszántan küzd, hogy megmentse a testében hordozott technológiát.

 

Vetítési időpontok:

BudapestBécs
Nov. 25 18:00 ToldiNov. 25 20:00 Topkino
Nov. 27 20:00 UrániaNov. 30 20:00 Topkin

 

 

További infók a fesztiválról: itt

 

Szólj hozzá!

Címkék: film program

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr342476316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása