Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Blompkamp marad az Elysiumnál

2010.12.07. 10:00 :: GalBob

A korábbi találgatásokkal ellentétben Blompkamp nem a District 9 folytatásán, vagy a nem-hivatalosan "Heartlandre" keresztelt projekten dolgozik, amelyhez a rendező vírusvideót is készített. Valójában egy percre sem hagyta magára Elysium című science-fiction filmjét.

Idáig nagyon keveset tudhattunk meg az Elysiumról azon kívül, hogy a történet futurisztikus környezetben, s egy távoli bolygón fog játszódni. Tegnap került nyilvánosságra, hogy a District 9 Wikus-a, egyben Blompkamp egyik legrégibb barátja, Sharlto Copley kapta az egyik főszerepet. A forgatókönyv további részleteit nyilvánvaló okokból hét pecsétes titokként őrzik, ám annyit elárultak, hogy a film a kötelező akció mellett a District 9-hoz hasonlóan szociális és politikai kérdéseket is boncolgat majd. 

Már június óta lehetett pletykákat hallani arról, hogy Blompkamp és Copley ismét együtt dolgozna, a Deadline azonban csak a tegnapi nap erősítette meg a hírt. A forgatást a Media Rights Capital finanszírozza majd, s habár van egyfajta megállapodás a rendező és az Universal között, a valódi disztribúciós jogok továbbra sem találtak gazdára, illetve a legtöbb szerep sem került még kiosztásra. Neill Hollywood-szerte megbeszélésekre jár, s a Deadline bennfentese szerint a stúdiók igen nagy érdeklődést mutatnak az Elysium iránt, ami annyira nem meglepő a District 9 óriási sikerének fényében. A tárgyalások elsődleges feladatai a költségvetés meghatározása, s a megfelelő színészek kiválasztása. 

 

 

Blompkamp ugyan nem árult el konkrét részleteket a film kapcsán, ám több ízben is kifejtette, hogy 99%-ig biztos benne, hogy az Elysiumhoz hasonlót még nem láthattunk a filmvásznon, s a történetet eredeti ötlet alapján, ő maga írta, s már most igen büszke. rá Rendkívül erőszakos és egyedi science-fictiont ígér, amelyben számos szociopolitikai kérdést szeretne megvizsgálni. Nem győzte hangsúlyozni, hogy a film 150 évvel a jövőben, egy idegen bolygón játszódik, s két nagyobb városba tervezi a forgatás helyszíneit. Hogy mely két városról van szó, nem volt hajlandó elárulni, kivéve, hogy egyik sem Dél-Afrikában található.

A District 9 pénztári és kritikai sikere után Blompkamp abba a ritka helyzetben van, hogy úgy gazdálkodhat a költségvetésből, ahogyan csak kedve tartja - a Deadline bennfentesei szerint bármely stúdió mellett is dönt, kreatív kérdésekben szabad kezet fog kapni. Ha a film sikeres lesz, azzal Blompkamp újabb lépést afelé, hogy korunk egyik legnagyobb rendezőjévé váljon, ha pedig bukik, még mindig visszatérhet a District 10-hez.

 

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr602498187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása