Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Megjelent a Galaktika 250. száma!

2010.12.13. 15:00 :: SFblog

A Galaktika magazin januári számában új folytatásos kisregény indul, Piers AnthonyFogas kérdés”-e egy földi fogorvosról, aki egy intergalaktikus oktatási intézmény felvételi vizsgáján próbál megfelelni. A hónap központi témája a gyilkolás művészete, vagyis az, hogyan lehet embereket háborúk idején gyilkolásra kondicionálni. Az emberi tudat befolyásolhatóságáról szól F. Tóth Benedek43” című novellája, Fritz Leiber pedig a háború borzalmairól ír, melyek más bolygókra is elkísérnek minket. Antal József folytatja a vénuszlakók történetét egy új fejezettel, N. K. Jemisin egy olyan világot idéz meg, ahol egy esemény minél valószínűtlenebb, annál biztosabban történik meg. John Jakes a távoli jövő űrfelderítőit kíséri el útjukon, míg a havi retróban Frederik Pohl mesél „Snodgrass vészterhes küldetésé”-ről.
Az interjú Lovas Lajost, az N szerzőjét szólaltatja meg, a játékrovat a „Star Wars: The Force Unleashed 2”-t mutatja be, a filmajánló a közelmúltban lezajlott Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál SF-produkcióit ismerteti. Az Intelligens dizájn ezúttal dupla terjedelemben számol be egy új gőzpunk képregényről, illetve egy magyar keramikusművész SF-ihletésű kiállításáról. Olvasható még cikk a lapban többek közt egy új közlekedésilámpa-koncepcióról, valamint a néma tiltakozás eszközeiről a reptéri szkennerek ellen. A Galaktika 250. számát keresse az újságárusoknál vagy a Galaktika boltban!
 
E havi számunk melléklettel is megvásárolható 1290 Ft-ért a Relay és Inmedio üzletekben. Ezúttal egy igazi filmritkasággal kedveskedünk rajongóinknak, a Battle Royale rendezője, Kinji Fukasaku filmje, az Üzenet az űrből a Csillagok háborúja és A hét szamuráj által ihletett japán science-fiction klasszikus. A filmről Wostry Ferenc írása olvasható a Geekz blogon.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr502512751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása