Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Romantikusan Apokaliptikus

2010.12.15. 12:30 :: Zanphagras

Romantika, finomság, atomvillanás. Ha bárki azt mondja, a három legfeljebb magasztos filmek megható csúcspontjában fér meg egymással harmonikusan, téved. Egy orosz származású, fiatal kanadai művész, Vitaly S. Alexius e gondolat mentén indult el, és úgy döntött, internetes képregényt alkot ennek bizonyítására.

Alexius tizenhárom évesen költözött át Szibériából Torontóba, ahol rajzot, festészetet és ábrázolástechnikát tanult, és megismerkedett mindezek digitális művelésének rejtelmeivel is.
Posztapokaliptikus képregényét, a Romantically Apocalypticet a fotózás, kamerázás, rajz, festészet és őrült mennyiségű digitális utómunka keveréke adja. A történet nem egy nagy durranás, de pont elég:

"20__ valahányat írunk. Egy ideje abbahagytam a számolást, így nem tudom, milyen nap is van ma. Az emberiség gyakorlatilag kiírtotta magát egy nukleáris holokausztban. Én és utolsó egységem: a pilóta, mesterlövész és a mérnök, a holnap pusztaságában és romjai közt élünk. Ez az én történetem. Én vagyok a kapitány."
Ez a kiindulópont, és bár nincs benne semmi rendkívüli, azt már az első pillanattól érezhetjük, hogy itt valami többről van szó. A Kapitány ugyanis nem normális... És ettől minden sokkal érdekesebbé válik.

Ő és csapata a legelképesztőbb, legnagyobb marhaságokon megy keresztül, és minden helyzeten képesek tovább rontani. Lesz itt minden: földönkívüliek beavatozásától kezdve készletfeltöltésen keresztül a régi technikával való újraismerkedésig a Kapitány és csapata számos kalandon vágja át magát. Fegyverként a legmeglepőbb dolgokat használják,(atombomba, tea, süti...), dehát ezt teszi egy apokalipszis, ugye...
 

A képregény tömény, fekete humorral és őrült szituációkkal van tele, minden pillanatban nevettet és elborzaszt egyszerre, ráadásul a szépérzéket is kényezteti: Alexius több, mint egy terrabájtnyi textúrát használ fel hozzá, amellett hogy állítása szerint a bemutatott tájak nagy része létezik, csak "világunk elfelejtett részéhez tartozik". Ha valaki, egy szibériai orosz csak tudja.


A magyar nyelvű olvasók nagyon jó helyzetben vannak, a képregényt kiváló minőségben elkezdték magyarra fordítani. A (leendő vagy régi) rajongóknak jó hír, hogy Alexius és kis, lelkes csapata már csak az utómunkákat végzi az élőszereplős filmek első részén.

4 komment

Címkék: képregény

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr12517291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlexWolf 2010.12.15. 14:59:47

Nem tudom ismered-e: www.lokeshullam.rimava.sk/
Engem erre emlékeztet, de ez is jó.

AlexWolf 2010.12.15. 15:42:27

nemtom miért nem jelent meg szóval még 1x:

Ezt ismered?:
www.lokeshullam.rimava.sk/

Szerintem ez is egy baromi jó kis posztapokaliptikus képregénysorozat.

AlexWolf 2010.12.15. 15:43:05

oké most meg itt van mind a kettő kommentem...tetszőleges törölhető :D

Zanphagras 2010.12.15. 18:18:42

:D Igen, ismerem az Elfújtát is, ami szintén kihagyhatatlan! Emellett tartom, hogy mindkettő kötelező, mert az Elfújta remekül fogja meg ezt a "semmi értelme bármit is tenni, mert minek" hangulatot és mindenki mindent unalomból csinál meg legfeljebb azért, mert meghalni nincs kedve, míg a Kapitány pszichózisa az RA-ban egész más típusú betegségek sorához vezet... Úgyis mondhatnám, ha összegyúrnánk a kettőt... akkor végképp überelhetetlen lenne. :)
süti beállítások módosítása