Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Új-Zéland elárulja titkait

2010.12.30. 15:00 :: Zanphagras

Lehet valaki szkeptikus vagy „hívő”, egy biztos: nagyon kevés olyan ember van, akit hidegen hagyna az UFO-kérdés. Hogyha a megdöbbentő számú észlelésnek csupán a töredéke valódi, akkor is olyan sok látogatás történt a bolygónkon, ami mellett nem mehetünk el csak úgy. Most pedig igazi kuriózumra tehették rá a kezüket az UFO-kutatók, szerdán ugyanis Új-Zéland megnyitotta az évtizedekre titkosított aktákat.

 

A megdöbbentő alapossággal készített aktákat több, mint ötven éven át gyűjtötte és gondozta a katonaság erre kialakított kutatócsoportja. Több tízezer dokumentumról van szó, melyek rejtélyes (vagy annak tűnő) fényekkel és repülő objektumokkal foglalkoznak. A katonaság kutatásai alapján sikerült ugyan az esetek többségében természetes magyarázattal szolgálni (hajók, repülők lámpái vagy meteorok), de így is rengeteg a lezáratlan, esetenként teljesen rendkívüli magyarázatot követelő akta.

Többek közt Új-Zéland (és az egész világ) egyik legismertebb észlelése is szerepel a most megnyitott aktákban: az 1978-ban, Kaikoura város fölött történt észlelés. Egy teherszállító repülőgép pilótája számolt be titokzatos, furcsa fényekről, melyek a gépét követték. Rádión segítséget kért a földi irányítástól. A repülésirányító és a hadsereg is olyan radarjeleket fogott be, amelyekre nem volt és a mai napig sincsen magyarázat.

Az archívum azért is érdekes, mert bizonyítja azt az alapvető elképzelést, hogy a hatóságok komolyan veszik az ilyen beszámolókat, és feljegyzéseket készítenek róluk. Maguk az aktákhoz anyagot szolgáltatók és az észlelők is többnyire csak udvarias kormányzati köszönőleveleket kaptak korábban, és az ügy ezzel le is volt zárva.

Most ez megváltozott: az akták bárki számára hozzáférhetők. A hatóságok azt remélik, hogy az elkötelezett kutatók talán még segíthetnek is bizonyos esetekre fényt deríteni.

 

 

/welt.de/

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr872547330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása