Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

... és nem ismernek félelmet

2011.01.10. 07:30 :: Zanphagras

Két és fél méteres magasságukkal a csatamező fölé tornyosulnak. 100 közönséges emberrel felérnek a harcban. Akkora fegyverekkel tüzelnek kézből, amit két normális katona is alig bír el. Életük egyetlen célja a győzelem. És nem ismernek félelmet. Igen, ők a Warhammer 40000 sötét világának űrgárdistái. December közepe óta pedig már filmen is láthatók.


A Games's Workshop asztali stratégiai játékát már több alkalommal sikerrel változtatták számítógépes játékká és számtalan regény és képregény is jelenik meg ebben a gótikus hangulatú univerzumban. A Warhammer 40000 hatalmas rajongótábora évekig várt (hiába) egy rendes egész estés filmre: a GW, úgy látszik, nem tartotta szükségesnek ezt a felettébb logikus lépést. Mostanáig.


Persze, az is lehet, hogy a 2008 tavaszán hatalmas jogi csatát okozó Damnatus mozdította elő az első hivatalos 40k film ügyét. Egy kizárólag rajongókból álló német forgatócsoport előállt egy saját költségen készített, professzionális, két órás filmmel, amit haszon nélkül, ingyenesen kívántak közre adni. A GW azonban ezt nem engedte, a brit és a német szerzői jogok közti áthidalhatatlan különbségekre hivatkozva. Röviden: míg az angol törvények szerint le lehet mondani egy alkotás szellemi tulajdonjogáról az eredeti tulaj javára, addig a német jog szerint a tulajdonjog az alkotás létrehozóját illeti, és nem átruházható. Az se segített sokat, hogy valaki a vita leghevesebb időszakában egy torrent-oldalon nyilvánosságra hozta a Damnatust, amit tízezrek töltöttek le már az első napok folyamán.

Egy szó, mint száz: a Warhammer rajongói egyenesen meglopva érezték magukat a Damnatusra került tiltás miatt, és egyre nagyobb közösségek követelték, hogy a GW készíttessen a Damnatust helyettesítendő egy filmet. Ez most meg is történt.

A történetet Dan Abnett jegyzi, aki többek között a magyarul is megjelent Gaunt szellemei és a Horus Heresy sorozat nagysikerű alkotója. Egy Ultramarine űrgárdista hajó befog egy segélykérő jelet egy szentély-bolygóról, ami azért létszükséglet az emberiség számára, mert a haldokló Császár a kultusz révén képes féken tartani a hipertér démonait és fenntartani az űrutazás lehetőségét. A bolygót egykor 100 Birodalmi Ököl gárdista védte, akik nem felelnek a hívásokra - rossz ómen. Severus kapitány és maroknyi csapata leszállnak a szentély-világra, hogy legalább a szentélyben őrzött nagyerejű relikviát kimentsék a bolygóról. Odalent pokoli mészárlás nyomait találják: a bolygó száz védőjét legyilkolták és holttestüket félreérthetetlenül meggyalázták, amiből rájönnek, hogy nagyobb a baj, mint hitték: a Káosz, a hipertér démon-isteneinek a keze van a dologban. A kódex szerint pedig nem lehet hátat fordítani az ellenségnek...

A szinkronhangok között olyan híres színészeket találunk, mint Terence Stamp, John Hurt vagy Sean Pertwee. Az animációs filmet a remények szerint még több fogja követni hamarosan.
Reméljük, a jó öreg Gauntról sem feledkeznek meg...

A filmről több infó, illetve rendelés: www.ultramarinesthemovie.com.

 

3 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr222572482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelta 2011.01.10. 13:20:11

ebből Zack Snydernek kéne filmet csinálni.

TéeSzElnök 2011.01.10. 23:06:12

Megnéztem. Bár ne tettem volna...

DinnyeTM 2011.01.14. 09:44:33

A kepi vilag az jol el lett talalva, amugy haverekkal vegig rohogtuk, mert telleg csak jol nezett ki :D:D:D

Es nem, a Chaplain NEM tud se varazsolni, se pszit hasznalni.
süti beállítások módosítása