Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Meddig kell várni rá? Örökké!

2011.01.23. 09:00 :: Zanphagras

Ez volt a szállóige, ami ideáig a már-már önparódiába átmenő Duke Nukem Foreverrel kapcsolatban szinte mindig elhangzott. Nos, tizenhárom év várakozás után a vicc poénját veszti, ugyanis a Duke Nukem Forever megjelenik. Nem, most tényleg. Május 6-án Duke visszatér, hogy rendet rakjon az idegenek által megszállt Földön.

A király visszatér! Ilyen az, amikor kinevet egy vicc. Eredetileg 1998 nyarára tervezték a játék kiadását, de aztán egy hosszú balszerencse-sorozat miatt elhalasztották.

De 13 évvel?! Igen. És hogy miért? Mert a kilencvenes évek vége soha nem látott számítógépes fejlődést hozott: a processzorok ereje robbanásszerűen nőtt, és ha egy játék januárban megjelent, decemberben már nevettek az ósdi grafikáján. Duke teremtői úgy döntöttek közvetlenül a kiadás előtt, hogy új motort tesznek a játék alá... és amikor az átprogramozás kész volt, már volt egy még újabb, még szebb motor...

A játék fejlesztői pedig maradandó legendát akartak alkotni, nem olyat, ami év végén már pocséknak számít. Aztán csődbe is mentek (de erről inkább ne beszéljünk).

Szinte évente új Duke Nukem Forever trailer jelent meg, újabb és újabb grafikus motorral... de sehol egy stabil megjelenési időpont. Ha a fejlesztőket kérdezték, mikor adják már ki, a szállóigévé vált Amikor készen lesz.” mondattal feleltek.

Eddig. Ugyanis 2011. május 6-án világszerte a boltokba kerül a Duke Nukem Forever. És hogy mit is tudunk a tartalmáról? Nem sokat: a Gearbox annyira titkol minden anyagot a játékról, hogy amikor a PC Gamer meglátogatta a stúdiót interjúkat készíteni, előre megtiltották nekik, hogy fotóst hozzanak. (Úgyhogy vittek magukkal egy fantomképrajzolót, aki villámgyorsan igyekezett minél több mindent megörökíteni.) Azonban van egy trailerünk, amiből egyértelmű, hogy a történet hajazni fog a Büszkeség és balítéletre: szerelem, finomság, csipetnyi politika... na jó, nem. Fegyverek, idegenek inváziója, félmeztelen nők, és tesztoszteron tonnás kiszerelésben.

(Mondani se kell, a trailer és a játék is 18-as karikás.)

blastr.com nyomán

5 komment

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr22606166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:pFaza 2011.01.23. 19:23:25

I'm gonna kick your head off and shit down your neck!

Zanphagras 2011.01.24. 01:49:40

Hail to the King, baby.

EG0 2011.01.24. 21:59:40

Prodigy marad zenének?

Zanphagras 2011.01.24. 22:45:09

Remélem... és remélem, a Megadeth-himnuszt sem dobják ki végleg :)
süti beállítások módosítása