Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Több Jack, kevesebb matematika

2011.01.26. 14:00 :: Zanphagras

Sokan azért szerették jobban a Karib-tenger kalózai trilógia első részét, mert sokkal inkább egyetlen nagy ügy körül forgott minden, és mentes volt azoktól a mellékszálaktól, amik a második és harmadik filmet jellemezték (gondolhatunk mindenféle szerelmi szálakra vagy megbosszulom-az-apukámat eseménysorra). A méltán ikonikus Jack Sparrow, azaz Johnny Depp megnyugtat: a mellékszálak kalózai ezúttal a kikötőkben maradnak. (Tortugában. Talán.)

Az Empire magazin tudósít arról, hogy Depp másfajta filmet ígér, mint amilyen az előző kettő volt. Ahogy ő fogalmaz:

„A Karib-tenger 2 és 3 kimondottan olyan... melléktörténetes lett. A matematikája. Csomóan elmentek megnézni kétszer vagy háromszor, csak azért, hogy rájöjjenek, hogy pontosan mi is történik. Ez most kicsivel közelebb lesz a hangját illetően az elsőhöz: még karekter-vezéreltebb, még téma-vezéreltebb. Van neki egy olyan frissessége. Kevesebb matek.

Ez pedig nem is hangzik annyira rosszul.

Mindehez a rajongók kedvéért azt is hozzá kell tenni, hogy a film alapjául szolgáló regény, Tim Powers Ismeretlen Vizeken című díjnyertes műve májusban, nagyjából a filmmel egy időben megjelenik magyarul. A jóból sosem elég, ezért fogy el mindig a rum...

blastr.com

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr102614000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása