Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Star Wars filmek 3D-ben

2011.03.04. 12:15 :: Zanphagras

Elég a címre csak egy pillantást vetni, hogy az embernek megdobbanjon a szíve. Minden Star Wars-kedvelő számára csodálatos látvány lenne, ahogy az Ezeréves Sólyom három dimenzióban fénysebesség fölé ugrik, vagy ahogy a Hoth fagyott világán a hatalmas lépegetők megrohamozzák a lázadók állásait... De ne álmodozzunk. Amit most kapunk, az egy 3D-ben ugrándozó Jar-Jar Binks lesz.

Ugyanis a Lucas Arts a Baljós Árnyakkal kezdi a 3D-re váltás sorát.

Baljós Árnyak nagyon egységes megítélésben részesül a rajongók által, elég kevesen nem ezt a filmet említik, mint a sorozat legelrettentőbb darabját. Valóban viszonylag nehéz igazán emlékezetes pillanatokat kiemelni belőle... de mindenképpen meg kell említeni a Darth Maullal vívott megdöbbentően látványos fénykardpárbajt. Erre kíváncsiak vagyunk 3D-ben.

És még mire, ebből a filmből? Hmm... van benne egy fénykardpárbaj Darth Maullal, arra. Sőt, még a fénykardpárbajra is, Darth Maullal. De nagyjából csak erre a háromra...

Minden esetre is az biztos, hogy csak várni kell, ameddig eljutunk a 3D-s szériában a legendás epizódokig. Addig pedig egye fene, csak megnézzük fogcsikorgatva a három dimenziós fénykardpárbajt. Darth Maul ellen.

blastr.com

5 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr502709543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2011.03.06. 17:22:59

A Klónok messze a leggyengébb (bár az utolsó fél óra sokat dob rajta), ezt a részt pedig iszonyúan lehúzza mindenki, csak azt nem értem, miért. A Birodalom után ez a kedvencem.

Jar-Jar folyamatos fikázása meg elég unalmas már, tekintetbe véve, hogy 20 percnél többet szerintem nem nagyon szerepel, és amúgy sem tudom mi a gond vele.

Behajtó70 2011.03.22. 19:18:47

(mint nagyon-SW-fun írom)
Akkor soroljuk a hibákat:
- A midiklorianos születés-magyarázkodás, egy jézusi párhuzam, kvázi kereszténygyalázás. Köszönjük, nem kérjük!
- A Qui-Gon féle magyarázkodás - nincs pénz, hát versenyezzünk az alkatrészért - elmebeteg gondolat, kivált, mivel azért kellett volna sietni, mert egy bolygót éppen szénné lőtt az ellenség, emberek ezrei, tízezrei haltak meg. De sebaj, Qui-Gon nem siet, nem erőlteti a dolgot, ő jedi, hadd hulljon a férgese, ő akkor sem veszi el azt a fontos alkatrészt...
- A verseny: ez a lukács fiú végig tudathasadásban szenvedett, nem tudta eldönteni, hogy gyerekeknek, vagy kiknek készít filmet. A verseny a kisgyerekeknek való rész volt. Az előző pontban írtak alapján: teljesen felesleges, ráadásul indokolatlanul hosszan mutatva (kb 30 perc csak erről szól....de minek!)
- És persze az a f.sz Jar-jar! Ez megint a tudathasadás. Egyik percben lézerpisztollyal ölik a népet, másik percben egy börleszk majom dadog, gondolván, hogy milyen vicces. Nos, mi öreg rajongók nem díjazzuk ezt a marhaságot.
- És végül: a csata a film végén: Stan és Pan színvonalú börleszk ismét. Hasra eső Jar-jar, véletlenül lövöldöző félbevágott robot, buta hanggal...minek ez majomság!?

Összességében, ez mindegyik közül a legrosszabb film. Persze lehetne sorolni a 2., 3. részt is, ahol pl a Anakin (Ani....broááááf, puszi-nyuszi-pici-fijjjúcska) azon a nagy tehénszerű marhaságon lovagol, ahogy megy a lamur a fűben...ez nem Star Wars-os stílus. Ez lószar.

Az első három rész, árnyéka sem lehet a 4-5-6. résznek (persze a 6-ból azokat a buta macikat (ewokok) ki kellett volna hagyni. Lukács úr tudathasadása ott kezdődött.

A Nagy Villamos 2011.03.22. 20:06:45

@Behajtó70: Kegyetlenül egyetértek. Én is szeretem a régi sw filmeket, amiket tökös karakterek meg igazi jellemrajzok népesítenek be, valódi konfliktusokkal. Soha nem értettem, hova fajul ez a cölibátusparódia az 1-3 részben, bár sajnos az még a pozitívabb dolgok közé tartozik...

A Nagy Villamos 2011.03.22. 20:14:03

Meg ezek a mittudoménmilyen figurák, a dagadt béka meg az imádott Jar-jar. Ezeket állítsuk már kontrasztba egy Jabbával vagy Csubakkával... akik szintén lehettek viccesek is, de fenyegetőek, és erősek is akár.

Skeez 2011.03.25. 09:34:50

Úgy látszik, nem vagyok egyedül.
A régi széria jó értelemben volt meseszerű.
Lehet, hogy Lucas nem így akarta megfilmesíteni, de mégis jól sült el a dolog. Nekem már erőltetettnek tűnt az új szériában, hogy mindig a régiekre utalnak - pedig ugye időrendben előbb játszódnak.
Most direkt el kezdtem olvasni a klasszik regényeket, mert 1-2 dolog sántított nálam.
Pl: én úgy emlékeztem, hogy Vadert a Császár kínozta meg és attól lett olyan amilyen. Nos, tényleg nem így volt, a könyv szerint (Jedi) egy vaskohóban égett meg.
Midimittudoménről szó sem volt 3 könyvön keresztül.
Obi-Van-t Yoda tanította, nem Qui-Gon.
Azt meg külön nem értem, a Császár lelkének miért kellett a saját klónjába még 2x "beköltöznie".
süti beállítások módosítása