Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Atomfegyver online játékból

2011.08.09. 10:30 :: Zanphagras

Fura világban élünk, és ha ez a mi kis Európánk megdöbbentő tud lenni, akkor a Távol-Keletre ez triplán igaz. Vegyük például a technológia és állandó hadikészültség kis fészkét, Dél-Koreát. Az országban rendkívül népszerűek és elterjedtek a csak online játszható szerepjátékok (mint a Lineage II vagy a világhíres World of Warcraft), és komoly pénz van abban, ha valaki elkezd egy karaktert, jó alaposan feltápolja és utána - valódi, kőkemény valutáért - eladja. Nem csoda hát, hogy a dél-koreaiak legújabb vádja északi szomszédaik ellen nem más, mint technológiai kalózkodás: szerintük Észak-Korea hackerei beléptek a játékokba, pontokat halmoztak föl, hogy valódi pénzért eladják játékosoknak - és utána a befolyt összegből, hogy, hogy nem, mondjuk bevásároljanak atombombából.

A hackerek a vád szerint automatizmusokat építettek be a programba, ami karaktereiket a sok-sok óra játék nélkül szintről szintre fejlesztették, bámulatos sebességgel, majd ezek után eladták az über-karaktereket. A New York Times jelentette, hogy ezek a hackerek Kína északi részéről operáltak, és olyan népszerű játékokat törtek fel, mint a már említett Lineage vagy a Dungeon and Fighter.

Több tucat, vagy akár száz ilyen emberi irányító nélküli "játékosról" is lehet szó, ugyanis állítólag ezek a hackerek két év alatt hat millió amerikai dollárt kasszíroztak, ami nem is olyan piszok rossz, ha az ember figyelembe veszi az Észak-Koreát sújtó embargókat és gazdasági szankciókat.

A pénzt ezek után egy olyan pénzalapba továbbították, amely azért jött létre, hogy Kim Dzsong Il diplomáciai ajándékokat és luxuscikkeket ajándékozhasson a Munkáspárt főembereinek, meg hát, nos, valljuk be, önmagának is. Emellett ez az a pénzalap, amely bevallottan tömegpusztító fegyverek (atom és vírus-hadviselés) fejlesztésére szolgál. A luxus talán csak fedősztori.

Dél-Korea minderről úgy szerzett tudomást, hogy kínai hatóságok letartóztattak négy embert (észak-koreaiakat), akik további hackereket próbáltak éppen beszervezni erre a munkára.

Észak-Koreában senki sem tud semmi ilyesmiről, és tagadják a vádat.

Mindenki megdöbbenésére.

blastr.com

 

Szólj hozzá!

Címkék: zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr223136330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása