Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A tíz legkőkeményebb számítógépes játékhős - I. rész

2011.09.20. 06:15 :: Zanphagras

Nagy igazság, hogy a számítógépes játékok bizony tele vannak igazán kúl, vagány alakokkal, különösen, ha az akciójáték zsánerbe tekintünk. Egyszemélyes, atlétatrikós tankok (Bruce Willis ftw), vagány orgyilkosok, cinikus szemétládák mentik meg a világot rendszeresen, akiknek keménységi fokával már csak a gúnyos vigyorra, "kúlságra" és cinikus megjegyzésekre való hajlama vetekszik. Ezek az arcok nem késsel-villával esznek, hanem kést és villát. Méltóak egy kis megemlékezésre, hát a teljesség igénye nélkül nézzünk egy top 10-es listát ezekből a kőkemény, nagyon király hősökből!

10. Kyle Katarn (Jedi Knight - széria)

Kikéri magának, Kyle Katarnnak igenis vannak érzései. Például baromira ideges. Ő az a jedi, aki, tekintet nélkül a düh káros hatásaira, rendszeresen és példás alapossággal átéli ezt az érzelmet. Ráadásul az ő életében mindig van valami, amin felhúzhatja a saját agyát: néha a pilótáját, Jan Orst "ölik meg", néha a padawanja kacsintgat egy sötét sarokba (előre a vaderi úton, elvtársak). Kyle-t ilyenkor könnyű végigkövetni az univerzumon, ugyanis megaköbkilométer-számra termeli az űrszemetet szétlőtt TIE-vadászok, felrobbantott csillagrombolók, valamint lemészárolt birodalmi admirálisok és sith harcosok képében. Emellett halált megvető bátorsággal a legembertelenebb magasságokban ugrál, és van képe kilencven méter magasban a fénykardjával visszacsapott lézerlövedékkel megölni a rá célzó rohamosztagost. Kyle kemény, és ezt senki nem veheti el tőle (A szakállában is plusz egy fénykard lapul.), ha szerencsétlenkedik, az azért van, mert az a balfácán a kontrollerrel a kezében zavart kelt az erőben.


9. Captain Titus (Warhammer 40k: Space Marine)

Az Ultramarine (ej, vége mikor lesz... kifogytok-e már dicséretéből az ultramarínnak...) kapitány sem akármivel gurigázik, ha keménységről van szó. Bevetését azzal kezdi, hogy három-négy kilométeres üzemi magasságból ernyő nélkül, találomra kiugrik egy csapatszállítóból bele egy zűrös alsó-légköri légicsatába, és amikor újonc beosztottja (csont jogosan) felhívja a figyelmét, hogy ez bizony combosan ellentmond a kódexnek, annyit reagál, hogy "ne maradj le". Ezek után telitalppal megérkezik egy ellenséges repülő rombolóra, és szétlövi a puszta kézzel elforgatott tömbház méretű fedélzeti ágyúval, így kényszeríti viharos leszállásra. (Ami konkrétan lezuhanást jelent.) És ez még mindig csak a játék prológusa.
Kérdés?


8. Arantir (Dark Messiah of Might and Magic)

Arantir egy NPC, azaz nem játszható karakter. Sőt, tulajdonképpen ő a főellenségünk. Kezdetektől az életünkre tör, ráadásul egy nekromanta halottidéző mágus, akinek a halálhörgés majdhogynem a legszebb Beethoven lenne, ha megengedné magának az érzelmek megtapasztalásának luxusát. Ő az a karakter, aki egyszer sem lép gyorsabban vagy hosszabban, mégis mindig a sarkadban van (mint Jason Vorhees), és halk hangon, minden agresszió vagy harag nélkül elküld a büdös, szögekkel kivert, tetves boldogabb égövekre. Anélkül, hogy felemelné a hangját. És mindezt úgy, <szpolyler varning> hogy közben igaza van, és tulajdonképpen ő a fő jó karakter a játékban, szemben a játékossal, aki a főgonosz Sarethet irányítja. Egész jó egy élőhalott mágustól, akinek pók van a homlokába égetve, nem?

7. A Herceg (Prince of Persia - sorozat)

A Herceggel komolyan számolni kell. Főleg a Two Thrones epizódban, aminek az elején épp javában hazatér egy hosszú külföldi ösztöndíjas hadviselés után, és azt látja, hogy bizony, szeretett szülővárosa (és öröksége) éppen totális támadás alatt áll. Sőt, rá is tüzes nyilakkal és görögtüzes katapulttal lőnek a támadók. Reakció? Pánik? Na nem. Az örök trónörökös első dolga menteni a jó csajt, akit magával hozott. Ehhez pedig tucatmétereket rohan a falakon, másfélkezes kardokkal dob torkon ellenségeket, és ha minden kötél szakad, akkor egy zászlóba döfött tőrrel is lesiklik kétszáz métert egy fal mentén. Időnként úgy tesz, mintha szomorkodna, de nem szabad bedőlni neki, még ezt is iszonyú keményen csinálja. A Herceg bánatával hagymát lehetne hámozni, és a könnyei átégetik a fémet. Amikor pedig rájön, hogy "heló-beló, én vagyok a gonosz te és jól megszálltam a testedet", számára az a természetes, hogy jól kihasználja a gonosz énje által nyújtott képességeket ahelyett, hogy kiűzné a testéből azt a rohadékot. Már csak akkor lehetne keményebb, ha végre királlyá koronáznák.

 

6. Marcus Fenix (Gears of War-széria)

Elérkeztünk egy hivatásos katona héroszhoz, aki számtalan bajtársat tudna siratni, de minek, amikor nincs rá idő, meg inkább dühhé alakítja, és méééég jobban harcol tőle?! Fenix keménységét már az is jelzi, hogy hiába mintaértékű harcos, egy büntetőosztag tagja, ugyanis egy alkalommal elhagyta az egységét, hogy megmentse az édesapját (akinek akkor már mindegy volt, de ezt Fenix nem tudhatta. Különben sem elsősorban az eszéért szeretjük.). A hadbíróság egész pereputtyát is hetedíziglen a bbörtönbe küldené, de négy év dutyi (négy év gyúrás, hogy formában maradjon) után Dominic Santiago kimenti, mert ugye "szükség van" minden kiváló emberre. Miután maga a parancsnokuk is meghal, viharos és rövid filozofálás után Fenix lesz a falkavezér, és milyen jó is ez, hiszen szépen végigviszi a Delta Osztagot néhány kellemetlen helyen, sőt, olyan is van, aki túléli ezt a folyamatot! Ha az űrgárdisták az égből csapnak le, ők lemennek a föld alá, és übermélyen eldurrantanak egy bombát, óriás veszteséget okozva a gonosznak. És ezt csakis Fenixnek köszönhetik, aki jelenti tisztelettel, felkelés után nem kakaót iszik, hanem whiskeyt, a nyamvadt zabpelyhedet meg öntsd a klotyóba, ugyanis ő köszöni, ma reggel is százas szöget kér. Csak azért nem a második világháború idején harcol, mert a galaktika nem tűr meg egy olyan valóságot, amiben ő és Chuck Norris egy bolygón él, így ketté kellet szednie.

folytatás következik!

35 komment

Címkék: játék zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr73239903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gukker 2011.09.20. 10:02:48

Remélem Riddick nem marad ki.

Bar Kochba 2011.09.20. 10:15:51

Nálam Duke Nukem a No 1!
"It's time to kick ass and chew bubble gum... and I am all out of gum..."

R!ch!3 2011.09.20. 10:31:46

Ne vicceljetek, hogy várni kell a második adagra. :(

Calibaan 2011.09.20. 11:14:31

John Shepard a másik ötösben lesz?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.20. 11:20:30

Nekem marad a Neverhood! :) Klaymen, a brutális...

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2011.09.20. 13:14:22

Csatlakozom. A második ötös szűk lesz szerintem:)
Shepard, Duke, Kratos, Riddick, Dante ez már 5.:)

Nurrddin 2011.09.20. 13:14:49

A doom névtelen szótlan főhőse már senki? fel se fér egy tízes listára?
És Isaac Clarke? Szerelő létére Chuck Norris-i keménységű és Bruce Willis-i strapabíróságú! Melyik másik game kemény csávó szúrja ki a saját szemét?
No és Geralt? Aki két punci közt kiírt egy erdőnyi szörnyet, meg egy komplett fantasy maffiát, ő csak egy bakfitty? Hol van másik játékhős, aki lazán megdugott egy istennőt?

...szóval kéretik átgondolni a lista másik felét....

:D

GNurr 2011.09.20. 13:21:53

bruhá, jó volt, még! :)

saik 2011.09.20. 13:25:25

emlitett prologue
www.gameanyone.com/video/346144
.. hat nem is tudom :)

qwertzu 2011.09.20. 13:51:39

Akkor nézzük az első 5-öt:
-Duke Nukem ugye alap.
-Gordon Freeman szintén.
-Master Chief
-A Doom főhőssel bajok lesznek, merthogy neve az nincs, de ott van a helye a listán.
-Garrett máshogy kemény, de esélyes.

CyberPunK 2011.09.20. 13:54:40

"Bevetését azzal kezdi, hogy három-négy kilométeres üzemi magasságból ernyő nélkül, "

Aham, a jump pack meg smafu, igaz?

algi 2011.09.20. 13:59:55

@Calibaan: Miért pont John?

Én egyébként várom Lara Croftot is.

Flandry 2011.09.20. 14:00:02

A Doom főhőse névtelen, amikor még könyv is készült belőle? ajjaj, Oleg Gontar örvezető szolgálatára, harmadik generációs csernobilita szuper ellenálló mutáns emberhegy, első öt között ott a helye.

qwertzu 2011.09.20. 14:10:58

@Flandry: Nagyon jó kis könyv, de "nem teljesen hivatalos". Mondhatni John Carmak valószínűleg nem tudja, ki az az Oleg Gontar. Szóval a Doom főhőse, mint számítógépes játékhős névtelen.

A Nagy Villamos 2011.09.20. 14:22:46

@CyberPunK: Egyetértek, bár az igaz, hogy a warhammeres jump packok egyáltalán nem valók (vagy jók) repülésre, ahogy nevük is prezentálja, rövid ugrásokra vannak kitalálva.

kapanyányimonyó 2011.09.20. 14:38:44

@A Nagy Villamos: igazából jump packel szoktak deep strikeolni is, szóval az ereszkedéshez kifejezetten alkalmasak :D

Viszont szégyenteljes, hogy Max Payne-t eddig meg sem említette senki :)

kapanyányimonyó 2011.09.20. 14:44:03

Ja és ha már akkor Captain Gabriel Angelos a DOWból szerintem keményebb köcsög mint Titus:)

qwertzu 2011.09.20. 14:47:52

@Verminaard: Gondolkoztam rajta, de Max csak fizikailag kemény, lelkileg viszont esendő és kétségekkel teli, ráadásul gyógyszerfüggő. Sajnos nincs helye a listán. :)

MacMester 2011.09.20. 16:47:51

Látszólag puhapöcs Ezio Auditore? Mondjuk egy velencei Szent Márk tér atomgyilkolászással, vagy egy 5 emeletes double air assassination? Esetleg John Marston? Bár Ő nem éppen olyan golyóálló, mint a fent említett egyedek, kúlságban ott van.
Bruce "én így szállok le" Wayne aka Batman?
Shephard szerintem csíra egy ilyen listához... Bár Ő is kopoltyúval kiszívja a zűrbő a zoxigént, szóval lehet, hogy esélyes.

Alapvető Emberi Jog 2011.09.20. 17:25:14

Doom -nak van neve:

Our Hero.

:-))

vidor 2011.09.20. 18:12:31

ALWAYS BET ON DUKE

talán Caleb (Blood) is beférne

és nem tudom, játékhősnek számít-e, de a Horned Reaper (Dungeon Keeper) is

Nem vagyok fideszes 2011.09.20. 18:56:57

Nem tudom, mennyire sf, de azért Max Payne is kemény, mint a bőrkabát télen. És természetesen Gordon Freeman + Garrett.

exter69 · http://sexopoly.tarhely.biz 2011.09.20. 19:12:38

Top10 esélyes Mario is, aki rutinosan begombázva szétfejel minden téglát :D

Calibaan 2011.09.20. 19:17:55

@algi: úgy emlékeztem, az a gép által adott név, de egyezzünk ki Commander Shepard-ben :)

MEDVE1978 2011.09.20. 19:34:50

CALEB 10*
A Blood főhőse a legkeményebb.... Van az a jelenet, amikor a kettőben becsönget egy házba és egy női hang szól ki: Who is it?
Caleb válaszol: I'm a madman and I've come to kill you..
Nő: Okay, I let you in...

Egyébként is, aki emberi húst eszik és közben a Strangers in the nightot dúdolgatja csak kemény lehet...

Bérgyilkos Bohóc 2011.09.20. 21:14:00

@paráznabillegető: @qwertzu:
Gordon Freeman, mint kemény arc?
Ez az okosszemüveges kisbölcsész?
media.giantbomb.com/uploads/0/26/9802-gordon_freeman_big.gif
Szeretem a HL-t, de azért ne már.

Dr. Tom 2011.09.20. 21:52:15

Daniel Garner (Painkiller)
A névtelen Doom guy mellé betenném még a névtelen Quake guyt is, elvégre Shub-Niggurath-ot nem nyírnak ki minden játékban ...

Dr. Tom 2011.09.20. 21:55:42

Ja és ha Max Payne, akkor már inkább JC Denton.

Nurrddin 2011.09.20. 22:05:36

igaz csak NPC de vernon roche se papírkutya:
az egyik kedvenc játék mozi jelenetem:

www.youtube.com/watch?v=xC90Akl_dhk

algi 2011.09.21. 00:17:12

@Tom: Őt mondjuk pont Carnby nyomozó is legyőzte. :)
süti beállítások módosítása