Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Wachowskiék újra (sci-fi) akcióban

2011.10.21. 14:48 :: Rhaenyra

A Mátrix-trilógia sikere óta mintha szélcsend uralkodna Wachowskiék háza táján - legalábbis, ami a sci-fi műfajt illeti. A kultfilmmé avanzsált cyberpunk alkotás óta bizony még hírből sem volt dolguk a műfajjal. Pedig a Keanu Reeves főszereplésével forgatott filmhármas is bizony, hogy azt mutatja, hogy lenne még keresni valójuk ezen a területen. A hírek szerint tavasztól meg is kezdik a következő projekt munkálatait.

Jupiter Ascending (magyarul: Jupiter felemelkedése) lesz a címe a következő sci-fijüknek. Források szerint a Warner Brothersszel már meg is állapodtak. Tudni azonban vajmi keveset tudhatunk még a produkcióról. Annyi bizonyos, hogy akcióból nem lesz hiány az új Wachowski-moziban - de hogy miről is fog szólni pontosan a történet, arról még nem szól a fáma. A forgatókönyvet egyelőre hét lakat alatt tartják. Az egyetlen kiszivárgott információ mindössze annyi, hogy csakúgy, mint a Mátrix esetében, ezúttal is egy teljes mértékben eredeti, saját ötletről van szó. A főszerepre pedig Keanu Reeves után szabadon ismét egy húzónevet próbálnak halászni a hollywoodi sztárgyárból.

A fivérek jelenleg egyébként Tom Tykwerrel közösen rendezik a Cloud Atlas című filmet. A hat rövidebb epizódból összerakott filmcsokor főszerepeiben olyan sztárok villoghatnak majd, mint Tom Hanks, Jim Sturgess és Hugh Grant. Talán ez a film és a Jupiter Ascending is segít majd abban, hogy visszaálljon a világ rendje, és a Wachowski-testvérek visszaszerezzék régi hírnevüket. Az utóbbi időben ugyanis meglehetősen rájuk járt a rúd. Ehhez nem csupán a Yoshida Tatsuo mangája (japán képregény) nyomán készült Speed Racer bukása járult hozzá, hanem az a tény is, hogy legutóbbi filmtervükre senki nem harapott rá. Lehet, hogy túl merész lett volna egy amerikai és egy iraki katona szerelmét bemutató alkotás? Akárhogy is, mi reménykedjünk abban, hogy a testvérpár ténykedése nyomán az akció sci-fi műfaja legalább olyan értékes gyöngyszemmel gazdagodik majd a közeljövőben, mint anno 1999-ben a cyberpunk filmek sora.

Forrás: geektyrant.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr343320050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása