Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Martin bácsi alkotása ismét megfilmesül

2011.10.29. 15:00 :: Rhaenyra

George R. R. Martin nevét a Trónok harca-sorozat révén megismerte a világ. Fantasy- és képregényrajongó körökben azonban nem csupán erről az egy művéről, a Tűz és Jég daláról ismerik az író nevét. Ha a hír igaznak bizonyul, akkor pedig hamarosan a filmrajongók is tovább művelődhetnek Martin-ügyben.

És nem csak Martin munkásságát tekintve, hiszen a szóban forgó mű nem kizárólagosan a Tűz és Jég dalnokának alkotása. A Wild Cards ugyanis egy olyan szuperhős-antológia, amelynek George R. R. Martin csak szerkesztője, társszerzője és társalkotója. Mellette olyan sci-fi - és fantasy-szerzők is kivették a részüket a munkálatokból, mint Roger Zelazny és Lewis Shiner, az első történetek szerzői. Melinda Snodgrass pedig nem csak az antológia stáb-tagja volt, de a készülő mozgóképes adaptáció felett is bábáskodik majd producerként - ahogy Martin is.

A Wild Cards-sorozat egyébként egészen pontosan regényfüzér. Egy alternatív jelenben játszódik, ahol idegen vírus támadta meg New York Cityt. A túlélők két alapvető csoportra oszlanak: a többnyire eldeformálódott Jokerekre, és a ritkábban előforduló, szuper képességekkel rendelkező Ászokra. Mindemellett a Wild Cards-történetek realista hangvétele, a valóságosnak ható és miénk testvérének megfeleltethető környezet emberibbé tette és közelebb hozta a közönséghez a különleges képességekkel megáldott (vagy megvert), nem egyszer önjelölt héroszokat. Később ez az alaphang köszön vissza többek között Christopher Nolan Batman-adaptációiból is. Martin szerint, aki maga is képregényeken nőtt fel, a cél az volt, hogy felnőttebb módon, kicsit másképp, kicsit eredetibben nyúljanak ahhoz a témához, ami már a '80-as évekre is évtizedek óta uralta az amerikai képregény-piacot. Egyedi hozzáállásra utal az is, hogy a szerkesztők nem játszadoznak a karaktereikkel, hanem igyekeznek következetesek maradni abban, ahogyan bemutatják és végigkísérik egy-egy szereplő életét. A valósághű-hangvételhez pedig az is hozzátesz, hogy Martinék gyakorlatilag alternatív történelemként kezelik és élik meg szuperhőseik világának eseményeit.

A ciklus első kötete 1987-ben jelent meg - ugyanabban az esztendőben, amikor Alan Moore Watchmenje újraértelmezte az amerikai képregényt. A sorozatból azóta már képregényes verzió és szerepjáték is készült. Reméljük, az adaptációs sort egy izgalmas, igényes és eredeti filmmel sikerül majd gyarapítani!

Forrás: geektyrant.com

1 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr523337920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása