Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Egy NFL meccs szünetében UFO-t rögzített a kamera

2011.11.07. 14:00 :: kicsimate_galaktika

A New Orleans Saints - Indianapolis Colts meccsen furcsa jelenséget rögzítettek az NBC kamerái. Az egyik kereskedelmi szünetben a közeli katedrális tornyai felé fordult a kamera, ahol valami különleges jelenséget vett fel. Aztán kimerevítették a képet, és képkockáról képkockára lassították a felvételt. De mit lehet látni rajta? Egy szélsebesen haladó repülő csészealjat? Vagy csak a kamera lencséje és a világítás tréfált meg bennünket?

Nem az első eset, hogy filmen rögzítettek egy földönkívüli űrhajónak hitt tárgyat. Robert Sheaffer, az egyik leghíresebb UFO szkeptikus is véleményt formált erről a jelenségről. "Bármi, ami a kamera előtt elhalad - legyen szó madárról, légyről vagy kis állatokról - most már idegen eredetű lesz?" Abszolút érthető ez a hozzáállás, az emberek nagy része ugyanis szintén a szkeptikusok táborát erősíti. A legtöbb esetben mi is így nyilatkoznánk, de ha jobban belegondolunk... 

José Escamilla, egy indie filmkészítő fontos dologra világított rá a videóval kapcsolatban. "A kamera a végtelenre volt fókuszálva, nem közelre, ezért minden előtte elrepülő rovar homályos, elmosódott, szinte láthatatlan lenne. Erre a dologra viszont rá volt állítva a fókusz, ráadásul a katedrális túloldalán haladt!"

A kérdésre megnyugtató válasz eddig nem érkezett. Talán csak Klaatu látogat el hozzánk nemsokára.

blastr

6 komment

Címkék: videó tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr743350083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeadEnd · http://dend.blog.hu/ 2011.11.07. 14:43:08

A stadion lelátói között van körbe egy reklámcsík szalag. Ami a linkelt képen most éppen kéknek látszik. De lehet animálni, pl sötét alapon körbefut egy szöveg... www.arinitout.com/images/View%20from%20end%20zone.JPG

kicsimate_galaktika 2011.11.07. 15:53:07

@DeadEnd: nem egészen értem az érvelésed, szerintem ez nem bluebox. meg az a stadionon belül lett volna, nem kívül, ráadásul túl nagy magasságot igényelt volna... és ez a valami a torony mögött volt.

DeadEnd · http://dend.blog.hu/ 2011.11.07. 16:16:33

@kicsimate_galaktika: nem blueboxra gondoltam
Arra, hogy beletükröződött a felvételbe, ami a hátuk mögött bolt. Látszik egy kerítés vas hegye is közel, tehát simán lehet, hogy az épületből vették egy üveg mögül és a hátuk mögött futó reklám csík tükröződött az üvegen.

kicsimate_galaktika 2011.11.07. 16:21:01

@DeadEnd: de a torony mögé nem mehetett be a tükröződő reklámcsík. nem?

indrain 2011.11.08. 12:22:58

Nem hiszek az UFU-kban, de érdekes módon több helyen felszállt a hír, hogy UFO-kat láttak. Ezt egy furcsa /természetesen ezzel nem azonos/ videóval illusztrálták, ahol hol feltűnnek a fények, hol eltűnnek, mintha távolodnának, és közben némi oldalirányú mozgást is tesznek. Nem gondolom, hogy ezek a földönkívüliek jelenlétét igazolnák, de eddig nem olvastam, hallottam igazán meggyőző érvet, nem láttam meggyőző bizonyítékot arra nézve, hogy mik is ezek.

Zanphagras 2011.11.09. 20:11:33

Az UFO-kérdés szerintem azért nagyon jó, mert az összes adható magyarázat rendkívül érdekes és megdöbbentő lehet...
süti beállítások módosítása