Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Amíg a kryptonit el nem választ...

2011.11.10. 15:00 :: Rhaenyra

Képregényrajongónak lenni bizony nem csupán annyit tesz, hogy minden hónapban megvásároljuk aktuális "adagunkat". Képregényrajongónak lenni egy életforma. És ha már erről van szó, akkor semmi meglepő nincs azon, ha valaki Superman bőrébe bújva lép a házasság szent kötelékébe egy másik DC-"hősre", Harley Quinnre hajazó arájával. Vagy mégis?

Az az igazság, hogy valójában semmi meglepő sincs ebben az egészben. A "Nagy Napot" nyilvánvalóan mindenki úgy ünnepli meg, ahogy szíve szerint szeretné. És ha Jessica és Jonathan Carroll úgy döntöttek, hogy nekik bizony "Super" esküvőjük lesz, akkor annak  maximum csak egy jó adag kryptonit állhatta volna útját. Más képregényrajongók persze felhördülhetnek, hiszen ki hallott már olyat, hogy az ember (Superman) világi cimborájának (Batman) egyik ellenségét (Harley Quinn) vegye nőül? Pedig megtette! Carrollék nászuk alkalmából a két képregényhős bőrébe bújva mondták ki a boldogító "igen"-t.

A vőlegény és a vőfélyek fekete dresszeket vásároltak, illetve Jonathan saját maga készített köpenyekkel egészítette ki "egyenruhájukat". Az El-ház ikonikus emblémájának számító "S"-betűt pedig a Superman visszatér című filmben használt megfelelője alapján készíttették el, hogy teljes legyen az öltözék. Az ünnepélyesség kedvéért pedig természetes volt a fekete alapszín is.

Jessica már kevésbé vette szigorúan a "képregényhősként házasodunk" - koncepciót. Igaz ugyan, hogy az ara annyiban szeretett volna ragaszkodni a hagyományokhoz, hogy a szokás által megkövetelt "hercegnős" menyasszonyi ruhában állt az oltár elé, arra azért gondosan ügyelt, hogy egyéb apróságokkal érzékeltesse, kit is személyesít meg. (Arról nem is beszélve, hogy ugyan már a japán képregényekhez vezet ez az út, de Jessica választása azért pontosan erre a ruhára esett, mert az a Sailor Moon-szereplő Neo Queen Serenity öltözékére emlékeztette.) Bár ruhája hófehér volt, igyekezett Harley színeit (vörös és fekete) minél inkább kihangsúlyozni a kiegészítőknél.

A menyasszonyi csokor például piros virágokból állt és gyöngyökkel lett díszítve, amelyek a Joker (bűn)társának sapkáján és gallérján fityegő bojtokat hivatottak szimbolizálni.

A gyűrű dizájnja is ezt az elvet követi: a Harley ruháján látható káró-mintázat után kapták formájukat a nagyobb vörös gyémántok, illetve hasonló okokból díszítik kisebb fekete kövek a jegygyűrű szegélyét.

Jessica még koszorúslányait is piros-feketébe öltöztette. Az ara garnitúrájában persze Supermannek is jutott egy kis hely: combkötője Clark Kent szuperhős alteregojának színeiben (kék-vörös) pompázott, és egy kis "S" betű díszítette, csak hogy teljes legyen a kép.

Természetesen az esküvői torta is a pároshoz illő volt: a több emeletes cukrászköltemény tetején ugyan mi más állhatott volna, mint Superman és Harley Quinn marcipán mása?

A hetedhét országra szóló lakodalom képes dokumentációját elnézegetve pedig nem is maradt más hátra, mint hogy sok boldogságot kívánjunk mi is az ifjú párnak! Reméljük, közös életük (kép)regénybe illő lesz - és azért nem azonosulnak túlságosan választott karaktereikkel. Joker nője és az Igazság Ligájának vezére talán kicsit nehezen férnének meg egymással...

Forrás: geeksaresexy.net

1 komment

Címkék: képregény

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr753368034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skeez 2011.11.11. 12:12:29

"Híres akarok
híres akarok
híres akarok lenni!!"
süti beállítások módosítása