Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Új Föld a láthatáron?

2012.04.06. 14:00 :: mesh126

A NASA szerint belátható időn belül fognak találni olyan bolygót, amiről biztosan megállapítható az új technikáik segítségével, hogy alkalmas a földi életre.

Már tudjuk hogy több milliárd potenciális jelölt keringhet a Tejút-rendszerben. Ezek közül kiemeltek közel 2300 olyan égitestet a Tejút-rendszerben, amelyeket tüzetesebb vizsgálatnak fogják alávetni. NASA kutatója Shawn-Domagal Goldman szerint, ha a jelenlegi ütemben fogják feltérképezni ezeket a planétákat, két éven belül találni fogunk egy Föld szerű bolygót. A tudós szerint, a Kepler űrtávcsővel képesek leszünk ezek közül megkeresni az életre alkalmas bolygókat. Már képesek vagyunk arra, hogy a Földről rámutassunk egy bolygóra, azt mondjuk, az ott egy földi életre alkalmas bolygó.

A tudósuk új technológiának is köszönhetik ezt a jelentős áttörést, mely jelentősen segíti a keresést, és nagy reményeket fűznek hozzá. Az új technológiával eléggé nagy pontossággal megállapítható a vizsgált égitest légkörének alapvető összetétele is.

Az exobolygóknak a Föld irányába visszavert fénye is beszédes, hiszen ebből megállapíthatjuk a bolygó korát, egyben történetét is. A NASA új detektorai már képesek kiszúrni az anyacsillagok vakító fényét. Így nagyon pontos képek kaphatunk a bolygó felszínéről, például vannak-e rajta óceánok, vagy mennyi a szárazföldek és a tengerek aránya. Miből tevődnek össze a felszínén úszó felhők, és nem utolsósorban mi a légkörének az összetétele. Ezekből könnyen megtudják állapítani, hogy valóban alkalmas-e az életre a planéta.

Ki gondolja azt, hogy kezdjünk el összepakolni egy lehetséges kolonizációra?

http://blastr.com/2012/04/scientists-say-we-could-f.php

 

2 komment

Címkék: tech tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr354365110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lukilaci44 · http://www.maltainyaralok.network.hu 2012.04.07. 19:54:03

Sajnos azt mindig elfelejtik, hogy a több millió fényévnyire található bolygoknak nem a mai állapotát látják! Lehet, hogy a bolygó már nem is létezik!

canadian 2012.04.08. 00:01:11

lukilaci44: szerencsere a tejutrendszerben semmi sem talalhato tobb millio fenyevnyire mivel az egesz galaxis atmeroje kevesebb mint 100,000 fenyev, es nem is vagyunk a szelen.

mesh126: a cikk forditasa nem igazan pontos, de a felhok aztan vegkepp nem a felszinen usznak ! "what sort of cloud cover graces its skies and maybe even what the surface is like"
süti beállítások módosítása