Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Lenyűgöző fotók a Hold Vénusz együttállásról.

2012.04.11. 06:00 :: mesh126

Páratlan képeket készítettek a csillagászok az azerbajdzsáni Gobustan Nemzeti Parkban lévő csillagvizsgálóban.

A szerencsés ember, aki ezeket a képeket készítette Tunc Tezel török csillagász volt. Ez az együttállás körülbelül másfél hónappal ezelőtt következett be, pontosabban 2012 február 25-én. Tunc Tezel már gyermekkorától a csillagvizsgálás megszállottja. A kép jobb oldalán lehet látni kérdéses bolygókat a Jupitert és a vele párhuzamosan álló Vénuszt s a Holdat. A bolygó együttállást leszámítva több csillagképet is meg lehet figyelni az égbolton, kiváltképpen a közeli városka kupolái felett a kép baloldalán.

A fotón jól lehet látni az égbolt alját elszínező nap sugarait is, melyek a légköri port elszínezik bíbor árnyalatra. A nemzeti park területe már ősidők óta lakott volt, ezt bizonyítják az itt található a világörökség részét képző sziklarajzok is, ezek betekintést nyújtanak eleink életébe.

http://www.space.com/14966-skywatcher-spots-moon-venus-conjunction-world-heritage-site.html

Szólj hozzá!

Címkék: tech tudomány program a nap képe

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr554379913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása