Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Trónok Harca sörei

2012.05.08. 09:57 :: Zanphagras

Az angolszász világban a sör és a pubkultúra nagyon-nagyon fontos. Mindenkinek megvan a kedvenc itala és a kedvenc helye, ahol azt elfogyasztja, sőt, a kedvenc pultosa, aki azt odacsúsztatja neki a pulton. Miért lenne mindez egy angolszász fantasyben? Egy humoros pólókat forgalmazó cég Amerikában gondolt egyet, és úgy döntött, elkészíti a Trónok Harca nemesi házainak privát sör-logóit. Mi meg csak ámulunk, bámulunk és szomjazunk. Nem kicsit.

 

 

Legyünk pontosak, a Nagy Házak és az Éjszakai Őrség söreiről van szó. Szinte látjuk magunk előtt Castle Black éjszakánál feketébb, erős, fehér habkoronájú ír stout-ra hajazó italát, vagy a Targaryenek 8,5%-os félbarna specialitását, amitől tűz költözik a vérünkbe. A Baratheonok kocsmai söre egy olcsóbb valami, amit megengedhet magának katona, nemes és jobbágy egyaránt, míg a Lannister Gold egy sikeres nap után egyértelműen a Westerosi menedzserszféra jutalomsöre. A Starkok Winterfell (Deres) nevű söre egyértelműen egy erős, tömény ale, amely a közelgő télben is melegen tartja a derék északi harcosok szívét-lelkét-kezeit. Greyjoyékról tudjuk, hogy nem szeretnek vetni és aratni, a sörük lopott licensz alapján készül, de cserében legalább jó. Aranyló, élesen fénytörő ital, habja lágy, hamar oszló, ideális a tengeri csata hevében ugyanúgy, mint a tenger fölé magasodó tornyok erkélyein. A Tully-sör édes családi hagyományokra épül: alapvetően egy mézsörről beszélünk, alsó érlelésű, meggyfa fermentálókádakat használnak hozzá, így a gyümölcsös íz minden korty végén a virágzó meggyfákat juttatja eszünkbe.

Aki eddig nem volt szomjas, már biztos az, nézzük hát Westeros legjobb söreit!

 

tronok magyar.jpg

tronok angol.jpg

a képeket a geektyrant-en találtuk

...és nagyon bízunk a sörgyárak fantáziájában, hogy egyszer csak elkezdik előállítani ezeket a konkrétan zseniális ötletre épülő söröket.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr24495661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bocimaster 2012.05.08. 17:14:37

Hm, Winterfell, jó kis jégsör lehetne :)

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2012.05.08. 17:26:47

hát ez ... nem találok szavakat. lökjön vki egy sört!

finalNmbr 2012.05.08. 19:00:55

Jól látom, hogy két könyvreklám is becsúszott azért ?:DDD:DD Istenem de szar :D

papahero 2012.05.08. 21:13:24

Hát elég csúnyák
Szimpla netes felületen lehet ilye, jobbat tervezeni pl. ezzel:
www.beerlabelizer.com/
süti beállítások módosítása