Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Reboot-láz: jön a Múmia és Van Helsing

2012.05.09. 12:00 :: Zanphagras

Roberto Orci és Alex Kurtzman, akiknek olyan alkotások kötődnek a nevéhez, mint a Star Trek vagy a Lost (és direkt csak zárójelben, a Transformers) zöld utat kaptak a címben is említett Múmia és Van Helsing sorozatok rebootolására. Ó, sors.

A baj még csak nem is önmagában a rebootot eredményező gondolatmenet, hanem sokkal inkább - szerintünk - a témaválasztás. Nagyon érdekes lehet látni, hogy ugyanazt az irodalmi művet hogyan értelmezték különböző korok, nemzetek filmművészei. Egy 40 éves film már jó eséllyel nem ugyanazt mondja nekünk, mint amit a premier közönségének üzent - vagy ha mégis, rengeteg értelmezésbeli vagy gondolati síkon "el tudunk csúszni", nem ugyanazokat a dolgokat fogjuk fontosnak vagy abszolút lényegtelennek tartani, mint a korábbi nézők.

De a Múmia-franchise még csak most ért véget! És a Van Helsing... jaj, a Van Helsing. Az a 2004-es alkotás sajnos sokkal több sebből vérzett, mint azt megérdemelte volna az egyébként nagyon hangulatos, misztikus történet. (És az még a legkisebb baj vele, hogy miért és hogyan van Erdélynek tengerpartja a NYUGATI FELÉN).

Persze, van ennél is mókásabb: ahelyett, hogy az imént végződött Pókember trilógiát folytatnák valahogy, mit tettek vele? Rebootolták.

Ja, hogy az is Orci és Kurtzman?...

A kételkedést félretesszük, jó hír, hogy a Van Helsing esetében ott van Tom Cruise, akit kapásból a főszerepre esélyesként emlegetnek. Ő pedig - bízzunk ennyire a nevében? - nem fog olyan produkcióban főszerepelni, ami... nos... kétséges, hogy finoman minősítsük az előző Van Helsinget (Hogyan és miért van tengerpart Erdély NYUGATI FELÉN?!). A Van Helsingben a hangulat és a világ adott egy jó kis klasszikus szörnyvadászathoz.

 

blastr

2 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr744486879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skeez 2012.05.09. 21:34:02

Tom Cruise, mint jó hír?!
süti beállítások módosítása