Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Vadászat az idegenekre - de a tudomány jegyében (videóval!)

2012.09.08. 05:30 :: Zanphagras

Sokan legyintenek, mikor ilyen és ehhez hasonló, hangzatos címeket látnak. Köszönhető ez annak, hogy rengeteg csalás, tudománytalan "felfedezés" és ostobán viselkedő vakhívő lepte el ezt az egyébként hatalmas alázatot, türelmet - és magas tudományos felkészültséget igénylő tudományterületet. De mik is a valóban tudományos, semmi látszatérvet és legendát el nem fogadó kutatás módszerei?

Untitled-1 copy.jpg

Ezekbe a témákba (is) nyújt betekintést az OzoneNetwork Egyenlítő című műsorának egy adása, melyben Galántai Zoltán jövőkutató és Horvai Ferenc, a Magyar Űrkutatási Hivatal tanácsosa mutatja be a kutatást és annak problematikáját. A műsort gondos kezek szerkesztették, Rhaenyra kolléganőnk munkáját dicséri, így különösen kedves a szívünknek. Gondolatébresztőnek sem utolsó - különösen, hogy kedden jelenik meg a Galaktika kiadójának gondozásában Jack McDevitt Alex Benedict-sorozatának ötödik része, az Echo. A regényben a főhős és társa egy rejtélyes, ősi kőtábla nyomába erednek - amelyről sokan azt suttogják, nem emberi kéz faragta... így lesz a tizenharmadik évezredbeli régiségkereskedőből idegenvadász.



3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr424761493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bucbuc 2012.09.09. 12:29:53

Ha picit is tisztában lennétek a méretekkel és a léptékekkel, mely jellemzi azt a rendszert amiben vagyunk, akkor tudnátok, hogy ha véletlenül valahol, valamikor ki is kialakult hasonló intelligencia, akkor sem lehetséges soha a találkozás.

Arcprotorp 2012.09.13. 12:44:44

@bucbuc: Szerintem pedig kitartás+optimizmus kombóval sokkal nagyobb az esély egy esetleges kapcsolatfelvételre...

]{udarauszkasz 2012.09.16. 20:59:32

A gond itt nem a terbeli meretekkel van, hanem inkabb az idobelivel. A jelenlegi emberi civilizacio sacc/kb 15000 eves, a kobaltas, asszonyt a hajanal fogva a barlangba rancigalo foszertol, Stephen Hawking-ig.
Namost ez a 15000 ev a kozmikus idoskalan masodperceknek, vagy talan perceknek felel meg, a 4 milliard eves elethez viszonyitva is.
Allati eletet viszont talalhatunk, mert a ropke egymilliard ev mar osszemerheto valamennyire az Univerzum koraval, legalabbis nagysagrendileg.
igy aztan lehet, hogy valamikor talalunk valamifele par milliard eve elszoszmotolo elolenyeket valamelyik tavoli bolygon
süti beállítások módosítása