Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

In memoriam Bogáti Péter

2012.11.05. 11:01 :: Rhewaa

Szomorú kötelességünknek teszünk eleget.
Október tizenhetedikén, nyolcvan éves korában elhunyt a magyar ifjúsági- és tudományos-fantasztikus irodalom egyik legjelentősebb alakja, Bogáti Péter.
Nemcsak íróként, de műfordítóként, kritikusként, dramaturgként is a magyar kultúra elhivatott képviselője volt. Többek között a Népszava, az Élet és Irodalom, a Képírás, és a Pajtás magazin olvasószerkesztőjeként, illetve a Magyar Televízió munkatársaként dolgozott, és nyugdíjba vonulása után is aktív résztvevője maradt a magyar irodalmi közéletnek.
A Galaktika Magazin több novelláját is megjelentette, regényein -melyeket egyszerre jellemez a tudományos-technikai ismeretterjesztés szándéka, korának társadalmi változásai iránti érzékenység, és a fantázia játékos hajlékonysága-, több nemzedéknyi fiatal ember nőtt fel, és vált olvasást, irodalmat kedvelő felnőtté. 
Nyugodjék békében.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr54889910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solymosgyu 2012.11.05. 19:29:10

Pedig a legutobbi novellája tetszett.
süti beállítások módosítása