Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Kovászos uborka, csalamádé, Csubakka - a top 10 sf és fantasy étel menüsor

2012.12.20. 15:54 :: Zanphagras

547526_10151292797848050_1706538530_n.jpg

Legyünk őszinték: majdnem minden munkahelyen központi téma délelőtt, hogy ki mit fog ebédelni, ki mit hozott, vagy mit akar venni magának. Nos - egy becsületes sci-fi rajongó ilyenkor sem szégyenkezik. "Anasztáz, te mit ebédelsz?" - a válasza: "CSUBAKKÁT". Mire a kollégák zavartan jó étvágyat kívánnak hozzá, és eloldalognak. És mi van, ha valaki nem annyira Star Warsos? Mit egyen akkor? Íme tippjeink, a legjobb sci-fi és fantasy ételek érkeznek. Főúr, az első fogást!

gbolt500.jpg

Könnyed előételeink:

10. GAGH

Gagh.jpg

Elég jó kis hangutánzó neve van, nem?... Nos, a klingonok élő kukacokból álló népi eledele bevallottan nem finom, hanem azért fogyasztják, mert érezni akarják a jószágok vergődését a gégéjükben és a gyomrukban. A-ha. Star Trek fanatikusoknak ajánljuk, és bár tőlünk sem idegen ez a világ, mi maradnánk valami... halottabb étel mellett.

9. Lembas kenyér

IMG_9169.JPG

J. R. R. Tolkien rajongóinak ajánljuk, valamint a Kinizsi 100-as, vagy bármi más teljesítménytúra résztvevőinek: ez a kiváló tünde-kenyér nagyon hosszú ideig eláll (egyes tünde óvóhelyeken, szárazon tartva talán még évszázadokig is), egy-egy harapásnyi is rendkívül sok energiát ad, emellett könnyű cipelni (nem másfél kilós veknikben adják). Ha orkok jelenlétében meg a sötétben világítana, akkor meg aztán már kontrollálhatatlanul király étel volna.

Étvágynövelő cseppek:

8. Pángalaktikus Gégepukkasztó

panGalacticGargleBlasters.jpg

A Galaxis Útikalauzból ismerhetjük ezt a felettébb nem gyenge italt. E koktélt Zaphod Beeblebrox találta fel, a galaxis legnagyobb playboya, erejét tekintve pedig „hatása olyan, mint amikor szétverik az ember agyát egy lédús citromszelettel, melyet vaskos aranytéglára erősítettek.” Azok, akik megkóstolják, több rehab-szervezetből válogathatnak utána (merthogy nagy szükségük lesz rehabilitációra, az tény). Maga Douglas Adams is azt nyilatkozta, hogy több olyan természetvédelmi és harcászati egyezmény van érvényben, amely gátolja, hogy a Földön valaki kikeverje ezt a kiváló italt. Nos, mindezt figyelembe véve - egészségünkre!

agypestis500x150gbolt.jpg

7. Bantha-tej

Blue_milk.jpg

... legalábbis mi arra gyanakszunk, hogy a bantha tejét iszogatja Luke Skywalker Beru nénivel és Owen bácsival azon a napon, amikor azokat a droidokat (teccik tunni, amelyikeket kerestük) megvásárolták. Ez a kék színű ital állagát nézve tej, színét nézve megolvadt hupikéktörpikék-fagyi, minden esetre olyan jóízűen itták a Star Warsban, hogy mi is csak javasolni tudjuk beiktatni a 10 lépcsős menünkbe.

6. Romulán sör

romulan_ale.jpg

Ütős, kék, szexi - ez kérem a romulánok söre! Maga Kirk kapitány is határozottan kedveli ezt a finom öblítőeszközt, ami bizony kellően oda is csap, ha az ember az ildomosnál többet benyom belőle. Mégis, tud a mi kiváló kapitányunk ízlés dolgában eltévedni? Nem? Akkor, hát, tessék megkóstolni, és máris jöhetnek a főételek!

A cikk második felét ide kattintva olvashatod!

1 komment

Címkék: sorozat irodalom toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr534974386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taurusz 2012.12.20. 19:15:50

Ömm... törpe kenyér? Mert amíg van nálad törpe kenyér nem leszel éhes. Az ember bármit megeszik, amikor a másik variáns a törpe kenyér.
süti beállítások módosítása