Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Hókuszpókusz és abrakadabra, avagy “Merlin szakállára, ez egy kentaur!” IV. rész

2013.03.23. 06:01 :: Gavarra

The Red Sorceress Wallpaper__yvt2.jpg

Sorozatunk befejező részében tovább folytatjuk a női mágiahasználókkal való ismerkedést. Figyelem vörös szín túltengés! Vajon a hajszín is befolyásolja a mágikus képességeket? Vagy ez a fajta kapocs csak Sámsonnál volt jelen? A választ nem tudjuk, de az biztos, hogy a rút banyák ideje leáldozott, jöhetnek a "vörös dögök", avagy a vérbeli boszorkányok! Listánk előző részét ide kattintva nézheted meg!

kivansagok500.jpg

Briza Do'Urden (Sötételf sorozat)

Drow_Warlady_Vierna_by_sicilianvalkyrie.png

Malice Do'Urden legidősebb lánya és gyilkosa egyben, Menzoberranzan főpapnője. Briza brutális keménysége és kegyetlensége jól szolgálja Lolth végtelen gonoszságát. Ha büntetésre kerül a sor, nem halogatja, keményen lecsap. Megöli anyját is, mikor megtudja, hogy Malice nem teljesítette sikerrel a Zin-Carlát, Lolth legnagyobb ajándékát. Nagyasszonyanyai szerepét azonban nem élvezhette sokáig, mert a Baenre ház a sikertelen Zin-Carla után rögtön támadt. Ő volt a Do'Urden ház utolsó vezetője, addig a pár pillanatig, míg Jarlaxle meg nem öli őt a Baenre roham közben.

Rowan Mayfair (Anne Rice: A boszorkányok órája)

rowan-mayfair.jpg

1959 november 7-én született, tizenharmadikként a Mayfair Klánban. Magas, gyöngyörűen szép szőke haja és csillogó szürke szemei vannak.
Deirdre Mayfair lánya, a Mayfair Örökség hordozója, aki a címet lányának adta, azonban ez születésekor nagynénja Carlotta Mayfair elvette tőle, és a Rowena nevet adta a kislánynak. A meddő és gyermektelen Ellie Mayfaire adoptálta Rowenát, aki felnevelte őt. Apja,talán Cortland Mayfair, Julien Mayfair egyik fia.
Rowena San Francisco városában nőtt fel, ahol egy nemi erőszakot elkövető ellen -aki elrabolta őt- használta telekinetikus erejét, hogy megölje a férfit. Előtte 6 évesen okozott egyik osztálytársának agyvérzést, aki megtámadta őt.

Felnőttként sikeres idegsebésznő lett, ahol tudta kamatoztatni rendkívüli képességét a gyógyításra és a rontásra. Egyszer a kaliforniai partok előtt hajózva kimenti az óceánból a fuldokló Michael Curryt, későbbi szerelmét.

Rowena az egyik legerősebb Mayfairi Boszorkány. Képességei: biokinézis, telekinézis, ezenkívül meg tudja változtatni, sőt irányítani tudja az eseményeket; látja a jövőt és meg tud idézni dolgokat, lényeket.

Rachel Morgan (Kim Harrison: Boszorkányfutam)

Rachel_Morgan_by_drewdown1976.jpg

Rachel Morgan diplomás boszorkány - az Inderland Security egyik legjobb fejvadásza. Vadászterülete Cincinnati városa egy alternatív Földön, ahol vérfarkasok, vámpírok, koboldok, tündérek élnek és járnak az emberek között, némelyek álruhában, némelyek teljesen nyíltan, nem titkolva valódi természetüket.
Rachelnek legutolsó küldetésén egy koboldot kellett volna bevinnie a Szolgálathoz, a lény azonban alkut ajánlott a boszorkánynak. Ha szabadon engedi a őt, akkor teljesíti három kívánságát. Rachel beleegyezett a dologba, de ezzel magára haragította egykori munkaadóit, a Szolgálat embereit.

Az egyik kívánságot arra használta fel, hogy visszanyerhesse a függetlenségét. Megegyezik egy vámpírral, Ivy Tamwood-dal, és egy pixievel, Jenks-szel hogy nekik adja a maradék 2 kívánságot, ha segítenek neki elhagyni az I.S-t. Egy régi templomban rendezkednek be, és végül elkezdik működésüket. Hárman megalakítják a Vampiric Charms nevű szabadúszó szolgálatot, és különböző küldetéseket teljesítenek/feladatokat látnak el.

Kalandjai során a sötét mágiába is belekóstol, mert ráébred arra, hogy ez szükséges munkájához. De ezt csak akkor használja, ha nagyon szükséges. Aurájának színe arany.

snerg500x160.jpg

Jadis, a Fehér Boszorkány (Narnia)

Jadis_1.jpg

Az első gonosz Narniában, Aslan elmondása szerint a boszorkány jelenléte kezdettől fogva olyan hellyé változatatta az országot, ahol titokban, de uralkodik a gonoszság.

Charnban született, ahol nővére volt a királyné. Kezdetben virágzó kis város volt, azonban Jadis trónra akart kerülni, így harcba kezdett nővérével. Megesküdtek, hogy a küzdelem során nem használnak semmilyen olyan fegyvert, melynek köze van a mágiához. Ezt végül mindketten megszegték, melynek vége az lett, hogy Jadis kimondta a végzetes szót, s mindenki megsemmisült abban a világban. Egyedül maradt, míg végül ő maga is szoborrá dermedt.

A kis Digory és Polly ébresztették fel, mikor megütötték a harangot.

Végül északnyugatra menekült, mígnem elérte a zord és lakatlan hegységet. 900 környékén örök időkig tartó telet bocsátott Narniára, majd az ország királynőnének kiáltotta ki magát és csaknem mindenki félt tőle. Hatalmát Ádám két fia és Éva két lánya törte meg, Jadisszal pedig maga Aslan végzett.

Melisandre (Trónok harca)

Game-of-Thrones-game-of-thrones-30106661-960-720.jpg


A Fény Urának vörös papnője, aki Westeros egyik istensége. Asshaiból érkezett, mely Essos kontinens keleti oldalán található. Erős mágikus képességekkel rendelkezik, főleg ha jóslásról van szó. Néhány éve átszelte a Keskeny Tengert, és Stannis Baratheon udvarába érkezett Dragonstone erődjébe, hogy tanítsa hitét. Stannis és fő udvartartása csatlakozott Melisandre vallásához, és magának Stannisnek lett a legfőbb tanácsadója.

Melisandre előre megjósolja, hogy hosszú és nehéz sötétség vár Westeros lakóira. Egy vérző csillag fogja jelezni a tél fagyos érintését, mely az északon felemelkedő halált jelzi.

Végig biztosítja Stannist arról, hogy R'hllor - a Vörös Isten- hitével minden lehetséges, ahhoz hogy sikeresen elfoglalja a trónt, nem kellenek hűbéresek, se hajók. Hogy ezt nyomatékosítsa egy fiú gyermek ígéretével lefeküdt Stannissal.

Ennek gyümölcse az az árnyalak, mely végül kioltja Renly Baratheon életét.

"The Night is Dark and Full of terrors."

Cikkünk zárásaként örömmel jelentjük: kiadónkhoz megérkezett a Diana Wynne Jones: Merlin összeesküvése!

579879_483179965062929_1882623371_n.jpg

A "Hókuszpókusz és abrakadabra, avagy Merlin szakállára, ez egy kentaur!" bejegyzés sorozatai:

MÁGUS_NYITÓ.jpghttp://galaktika.hu/hokuszpokusz-es-abrakadabra-avagy-merlin-szakallara-ez-egy-kentaur-i-resz/

MÁGUS_NYITÓ2.jpghttp://galaktika.hu/hokuszpokusz-es-abrakadabra-avagy-merlin-szakallara-ez-egy-kentaur-ii-resz/

sorceress_by_belibr-d356imm.jpg

http://sf.blog.hu/2013/03/19/hokuszpokusz_es_abrakadabra_avagy_merlin_szakallara_ez_egy_kentaur_iii_resz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr175161117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása