Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Sci-fi videóklipek - első rész

2013.04.15. 13:08 :: chanij

klaxons.jpeg

 

Egy pár perces videóban, ami ráadásul zenéhez készült, nehéz lenne egy science fiction összetettségét vagy okosságát kivitelezni, így elsősorban inkább a látványviláguk miatt lehet egy-egy klipet sci-fi stílusúnak nevezni. Az elektronikus zene berkeiben gyakran fordulnak elő ilyen vizuális megoldások, ezek közül szemezgetünk először:

 

dwj megjott banner.jpg

1. M83 - Midnight City
Az M83 zenekarnak sok kötődése van a science fiction műfajához. Kezdjük ott, hogy a nevüket egy galaxistól, a Messier 83-tól kölcsönözték. Az M83 gyakran készíttet sci-fi ihletésű videóklipeket zenéjéhez, például a Midnight City ciklus darabjaihoz, amelyből az első alább látható. A kisfilmben szuperképességű gyerekek szöknek meg egy otthonból. Nem utolsósorban pedig az M83 készítette a héten debütált Feledés című film zenéjét, amely az egyik legerősebb eleme a hollywoodi produkciónak.

2. Pendulum - The Island
A Sziget című sci-fi vizuális világát koppintja a híres drum and bass banda. A videóklip azt a megjelenítésbeli húzást használja fel, hogy milyen különösen néz ki az, ahogy egy jövőbeli, hófehér susogós-melegítőbe öltözött alak a kopár, sziklás tájon rohangál, amely lehet akár egy párhuzamosan létező Észak-Amerikában vagy egy másik bolygón is. Ráadásul a klipbeli szereplőről is kiderül, hogy több létezik belőle - vagy valamilyen különös időhurokba szorult.

3. Ellie Goulding - Anything Could Happen
Ellie Goulding egy rendkívül érdekes, bájos és különleges hangú énekesnő. Nehéz lenne elmondani, hogy mi történik az Anything Could Happen című dal klipjében - egy oda-vissza, szaggatva elmesélt autóbaleseten kívül -, de a látványvilága miatt mindenképpen helye van ebben az összeállításban. Ellie Goulding egyszerre tündéri és pokoli a videóban, ahol különös objektumok tükrözik minden irányból őt.

kocsma500x170.jpg

4. Klaxons - It's Not Over Yet
A Klaxons zenekarnál is elég gyakoriak a sci-fi, fantasy elemek. Rendszeresen megjelennek furcsa futurisztikus tájak, jelmezek, vagy más bolygók, a zenekar tagjai pedig magukat még az apokalipszis lovasainak is titulálják. Ilyen stílusú videó az It's Not Over Yet is, aminek plasztikus környezetében vészjósló, ismeretlen, lebegő tárgyak jelennek meg, hogy aztán a zenészek megküzdjenek velük.

5. Hadouken! - Oxygen
Az Oxygen klipjében nem történik más, minthogy egy minden bizonnyal valamilyen kísérlet alatt álló hölgyemény megszabadul a belevezetett ipari mennyiségű csőtől. A videó mégis rendkívüli dinamikával rendelkezik. A látvány pedig felidézi az összes klónozással, génmanipulációval, biológiai kísérletekkel foglalkozó sci-fit.

2 komment

Címkék: zene sci-fi videó fantasy

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr205221531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mycrobi 2013.04.16. 16:14:51

Lehet javaslatot tenni továbbiakra?
Ha,igen akkor: MIB-s klippek, Nox klippek, Katy Perry - E.T., Linkin Park régebbi klipjei, rengeteg jó készült...

chanij 2013.04.16. 19:34:25

@Mycrobi: Természetesen lehet : ) Volt már egy régebbi bejegyzés ebben a témában, abban szerepel az E.T., itt olvashatod: sf.blog.hu/2011/05/13/sf_videoklippek_1

Ez a poszt elsősorban az elektronikus zenéket vette figyelembe, a következőben rock, és más gitárzenék szerepelnek majd, abban biztosan helyet kap például a Linkin Park : )
süti beállítások módosítása