Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Jenny Parks sci-fi macskái

2013.05.17. 06:01 :: Gavarra

Castielcat.jpg

Korábban már jelentkeztünk Jenny Parks művésznő bosszúálló macskáival,  így folytatnánk a sort a filmes cicás alkotásaival.

wynne jones.jpg

A Bosszúállós sort folytatva, íme Loki, aki még macskaként is ördögi:

Loki.jpg

Egyetlen nő(stény) versenyzőnk, Katniss, akinek macskaformája mondhatni eleve elrendeltetett volt, köszönhetően gyönyörű nevének. A képet elnézve biztos vagyok benne, hogy még macskaként is megállná a helyét a Viadalban.

catniss.jpg

Hairy Pawter, a varázsmacska. Pálcasuhintó tudományára kíváncsi lennék, a szájból varázsolás nem hinném, hogy túl biztonságos mozdulat. Bár tuti, hogy egeret azzal is tudna fogni...

hairypawter.jpg

Dexter, a jó sorozatgyilkos, a egyszemélyes igazságszolgáltatás, s az önbíráskodó purr-mester. Keményen bünteti a rossz kandúrokat. 

dexcat.jpg

Az első páros-képünkön Batcat és Bane nyávog. Itt megjegyzendő hogy az ő esetünkben a kemény külső kemény belsőt is takar... egészen addig míg egy fonalgombolyag fel nem tűnik a színen.

thefurrises.jpg

Purrlock és Watson a két nyomkereső, doromboló páros, akik rébuszok megfejtésében és gyilkosságok felderítésében utolérhetetlenek. Kellő mennyiségű Whiskasért cserébe még hegedűszót is hallhatunk a detektívtől.

Purrlock.jpg

Dean és Sam testvérpáros paranormális nyávogások után kutatnak a fekete Chavy Impalájukkal. A két szívdöglesztő vadászmacsek természetfeletti lények után kutatva járják az USA vidékét.  

samdean.jpg

És végül a Doctor Meow tablókép, ami annyira találó, hogy azt hiszem nem is kell semmit hozzáfűzni:

doctormeow.jpg

 

Amennyiben szeretne többet olvasni a macskákról, íme ajánlatunk:

Annak, aki szórakoztató ifjúsági regényt keres a témában:

Annie M. G. Schmidt: Macskák társasága

cat1.jpgVisszaváltozzék vagy sem? Ez az, amire Minna, aki titokzatos körülmények között változott át macskából lánnyá, sehogyan sem tud válaszolni. Sok izgalmas kérdésre azonban tudja a választ, a Macskahírügynökség jóvoltából. Az értékes és érdekes híreket a fiatal újságíróval, Tibbével osztja meg, hálából, amiért az befogadta. A félénk fiúra nagyon is ráfér a súgás, mert unalmasnak tartott cikkei miatt elbocsátás fenyegeti. Tibbe, titkos hírforrásainak köszönhetően sztárriporter lesz, aki már a városka nagyhatalmú dezodorgyárosától sem fél. De győzhet-e az igazság egy ilyen befolyásos emberrel szemben, még ha egész macskakülönítmény siet is a segítségére?

...s aki komolyabb hangvételű műre vágyik:

Kurt Vonnegut: Macskabölcső

cat2.jpgFelix Hoenikker otromba különc, ám zseniális tudós, aki játékos kedvében feltalálja a földi életet pillanatok alatt kioltani képes szuperjeget. A veszedelmes anyag szilánkjait a torzszülött, ám a maguk módján szintén zseniális Hoenikker-gyerekek öröklik, és juttatják el a távoli San Lorenzo szigetére.
A kicsiny és terméketlen sziget államformája a totális diktatúra, titokban gyakorolt vallása az emberek tökéletes testvériségét meghirdető, sőt megvalósító, a vigasztaló hazugságokra épülő bokononizmus.
Bokonon próféta teremtő tanainak a szuperjég pusztító erejével is szembesülniük kell. E találkozás "naplója" ez a különös, egyszerre mulatságos és megrendítő kötet, amely Vonnegut írásművészetének teljes gazdagságával bilincseli le az Olvasót. A szívszorító látomás tiltakozás mindennemű diktatúra ellen, ugyanakkor figyelmeztetés is: a puszta ráció hideg lehelete fagyhalálra ítéli a humánumot.

 

Szólj hozzá!

Címkék: sci-fi Jenny Parks

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr935303240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása