Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Könyvtáros visszatér

2014.05.28. 17:01 :: Balázs Püspök

Noah2.png

A filmvilág kétségkívül egyik legnépszerűbb trilógiája az Indiana Jones. Ezt a sikert sokan megpróbálták meglovagolni, és nagyon sok rip-off alkotás készült a kategóriában.


feng gboltforgó.jpg


Egyik ilyen a Titkok könyvtára című filmciklus, ami a kábelcsatornákon aratott nagy sikert. Elvonatkoztatva attól, hogy egyértelműen az Indy filmeket másolta, egy önmagában is nagyon jó alkotás lett szerintem, köszönhető ez többek közt a főszereplőnek, Noah Wyle-nak, akit a Vészhelyzet Carter doktoraként ismerhetett meg az itthoni tv-néző közönség.

008LCJ_Noah_Wyle_001.jpg
A történet szerint egy titkos ősi szervezet, akiket Könyvtárosoknak neveznek, védik az emberi világot mindentől, ami természetfeletti. A könyvtárosok feladata továbbá a misztikus ereklyék (Végzet dárdája, Excalibur) begyűjtése is. Ebbe a világba csöppen bele Flynn Carsen, egy harmincas éveiben járó férfi, aki még mindig az iskolapadot koptatja, és sorra gyűjti a diplomákat, annyira, hogy már többen is azt mondják neki, hogy kezdjen valamit az életével. Flynn esetlen könyvmolyból váll azzá a könyvtárossá, aki bármilyen ereklyét képes visszaszerezni - pusztán az eszére, és harcias segédeire támaszkodva.

igekforgo.jpg
A filmből most sorozat készül, ami ott folytatja, ahol az eredeti sztori abbamaradt. Flynn már tíz éve él könyvtárosként, és rájön, hogy a feladat már túlnőtte az ő hatáskörét. Ezért összeállít egy könyvtáros csapatot, akik segítenek megoldani neki azt, amire ő már nem lenne képes. A csapat tagjai Eve Baird (Romijn), egy terrorelhárító szervezet elit katonája, aki a csapat védelmét hivatott biztosítani, Jake Stone (Kane), aki az olajszakmában dolgozik és 190-es IQ-val rendelkezik, továbbá hatalmas tudása van művészettörténetből, Cassandra (Booth), akinek egy különleges hangalapú memória előhívó képessége van, amit szinesztéziának neveznek, végül  pedig Ezekiel Jones (Kim), aki a modern technológia mestere.

a44b0a9e3500635f2240022a8c503d31fa99d23c.png
A sorozatot többek közt a Star Trek Ryker parancsnoka, Jonathan Frakes rendezi, aki a második és a harmadik filmért is felelős. A pilot is elkészült már Dean Devlin rendezésében (a Csillagkapu és a Függetlenség napja producere). A sorozat körülbelül tíz részes lesz, Wyle a pilotban biztos szerepel, és több részben is fel fog tűnni, de egyelőre még ideje nagy részét az Éghasadás című sorozat köti le.

Forrás: www.startrek.com

Calildur

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr26217847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása