Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Boldog szülinapot Neil Gaiman!

2014.11.10. 17:39 :: R15

Minden egy Duran Duran életrajzi könyvvel kezdődött 1984-ben. Szerencsére azóta Gaiman művészete szárba szökkent és más irányt vett. Sőt, irányokat! Legyen szó képregényről, sci-firől, horrorról, fantasyról, netán szépirodalomról vagy forgatókönyvről, a ma 53 éves író minden területen megállja a helyét.

20100412_neil-gaiman_33.JPG.jpeg

 

Saját bevallása szerint vonzódása a mitológiához és a mesékhez nem köthető egy konkrét élményhez. „Bárcsak lenne valami nagyon cool eredettörténetem, mint a Marvel képregényekben: például amikor négyéves voltam, megharapott egy radioaktív mitológia.” Műveiben – ha radioaktív mitológia nem is – tetten érhető Shakespeare, Tolkien, Bradbury, Douglas Adams, sőt Batman is!
Éppen ez a sokszínűség köszön vissza alkotásaiban, a Word Fantasy-díjas The Sandman képregényben, a Hugo-, Nebula-, Locus- és Bram Stoker-díjat nyert Amerikai istenek regényben vagy a megfilmesített Csillagporban.

828349_5.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: neil gaiman

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr746884231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása