Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Nincs új az üstökös alatt!

2014.11.12. 15:29 :: R15

Az űrkutatók a Rosetta műhold küldetése kapcsán tövig rághatják körmüket, hogy a meghibásodás ellenére sikerül e a Philae landolóegységnek leszállni a 67P/Csurjumov-Geraszimenko üstökös felszínére. Ha a misszió sikeres lesz, akkor a tudósok a mintavételek alapján közelebb kerülhetnek a világegyetem keletkezésének megértéséhez. 
Ugyanakkor a történelmi landolás más, gazdasági irányokat is megnyithat, például az olyan cégek előtt, mint a 2012-ben alapított Planetray Resources, mely az aszteroidabányászatot nevezte meg fő profiljának.

Az ötlet nem új, Garrett P. Serviss 1898-as történetében, az Edison's Conquest of Mars-ban már szerepel az űrbányászat, igaz ott egy aszteroidán kezdik meg a kitermelést.

Edisons-Conquest2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr976890209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása