Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Az Avatar kőarc ezredese Spielberg új sorozatában

2010.09.16. 18:00 :: GalBob

Elég sok spekulációt hallani mostanság Steven Spielberg időutazós, dinoszauruszos tévésorozatáról, a Terra Nováról, különösen amióta a készítők lemondtak a Comic Conon való részvételről. A nemrégiben felmerült hírek alapján pedig úgy tűnik, igencsak drasztikus változások mentek végbe a sorozat háza táján.


A Deadline példának okáért megtudta, hogy nem más fogja alakítani az őskorba száműzött telepesek vezetőjét, mint Stephen Lang. Bizony, James Cameron Avatárjának ügyeletes nehézfiú-sztereotípiája (érted, a belélegezhetetlen atmoszférájú holdon légzőmaszk nélkül próbál leszedni géppuskával egy helikoptert – mint tudjuk, az igazi katonáknak csupán passzióból van szükségük oxigénre). A producerek már kezdettől fogva Langet szánták a szerepre, ám a színész egyéb elfoglaltságai miatt nem igazán ért rá (többek között az új Conan filmen dolgozott), ám így, hogy a forgatás kezdete a tervezet időponthoz képest több hónapnyit csúszott, Lang már minden további nélkül el tudja vállalni a szerepet. Lang a Terra Novai település karizmatikus, ám könyörtelen vezetőjét, Frank Taylort alakítja majd, a pilotot pedig Alex Graves rendezni. Egy kis érdekesség: a Terra Nova története (legalábbis az időutazás előtti relatív „jelen”) 2149-ben játszódik majd, éppen 5 évvel az Avatar eseményei előtt.


Az új színész érkezésével alkotói ellentétek miatt majdnem egy időben távozott David Fury (Buffy, Lost), a sorozat vezető producere. Belső információk alapján a producerek imádták Fury-t, ám ennek ellenére nem haladtak jó irányba a dolgok. Helyét Brannon Braga (Star Trek Voyager, Enterprise) vette át, ami elég érdekes szituációt teremtett: ugyanis Braga így vezető producer és forgatókönyvíró is egy személyben. Braga karrierje amúgy igencsak ellentmondásos, a Star Trek rajongók körében például nem örvend túl jó hírnévnek, ami nagyrészt a Treshold (A küszöb) című, elképesztően abszurd epizódnak köszönhető, amiért Braga mind a mai napig magyarázkodik. Ironikus módon ugyanezzel a címmel indított egy újabb sci-fi sorozatot 2005-ben, ami viszont meglepően jó kritikákat kapott, ám nem produkált elég nagy nézettséget egy újabb évad elkészítéséhez. Robert J. Sawyer nagysikerű regénye alapján készült FlashForward még ennél is nagyobb elismerésre talált a szakmán belül, ám a kezdetben kedvező nézettségi adatok érthetetlen hanyatlása miatt ez a sorozat sem ért meg egy évadnál többet. Azért bízzunk benne, hogy a nagyreményű Terra Nova esetében sikerül megtalálnia egy jó minőségű, s emellett hosszú életű sorozat receptjét.


A forgatás idén októberben kezdődik Ausztráliában, s négy cég is részt vesz a munkálatokban (20th TV, Chernin Entertainment, Kapital Entertainment, Dreamworks TV). Az első epizód 2011 őszére, a pilot májusra várható.

 

io9
 

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr452301012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása