Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Jonathan Carroll sztorija

2011.05.06. 08:00 :: The Nameless Mist

Ha Neil Gaiman új projektbe kezd, az mindig izgalmas, legyen az képregény (Sandman), tévésorozat (Doctor Who), regény (Anansi fiúk), vagy gyerekkönyv (Coraline). A 27 képtelen történet sem kivétel. Ezt az antológiát Gaiman és Al Sarrantonio állította össze, és olyan sztárszerzők korábban soha nem publikált novelláit tartalmazza, mint Lawrence Block, Chuck Palahniuk, Joanne Harris, Joe Hill, Joe R. Lansdale, Joyce Carol Oates, Diana Wynne Jones, Tim Powers, Jodi Picoult, Peter Straub... és persze az utánozhatatlan Neil Gaiman.

Jonathan Carroll (szül.: 1949. január 26., New York City, New York állam) amerikai író a mágikus realizmus, a spekulatív fikció és a modern fantasy területén alkotó szerző.


Szülei a szórakoztató iparban dolgoztak, de rokonsága más tagjai is megfordultak a filmipar és a Broadway világában. A család izraelita kötődései ellenére Jonathan már a Christian Science nevű vallási irányzat előírásai szerint nevelkedett.


1971-ben befejezte egyetemi tanulmányait, s feleségül vette Beverly Schreiner művésznőt. Nem sokkal ezután Bécsbe költözött, s angol tanárként helyezkedett el egy nemzetközi iskolában.


Első könyve 1980-ban jelent meg, The Land of Laughs címmel. A kötet az író világának és stílusának kitűnő keresztmetszetét adja, valamint előrevetíti jövőbeli munkáinak hangulatát.


Műveiben az egyes szám, első személyű elbeszélői forma dominál, s szereplői számára a mágia teljesen természetes jelenség, ám a bravúros alkotói technikáknak köszönhetően minden történet mélyén ott lappang a kétség: Nem csak álmodja, netán képzeli a kalandokat a főhős, netán lódít?


Újszerű, formabontó művészi megoldásai több, rangos irodalmi kitüntetést is hoztak számára. Outside the Dog Museum című regénye a British Fantasy Award-ot, egyik novelláskötete a Bram Stoker Award-ot nyerte el.

Utolsó megjelent könyve a 2008-as The Ghost in Love.

A szerző eddig megjelent művei:

Regényei:

The Land of Laughs
Voice of Our Shadow
White Apples
Glass Soup
Oko Dnia (Eye Of The Day)
The Ghost in Love

The Answered Prayers sorozat:

Bones of the Moon
Sleeping in Flame
A Child Across the Sky
Outside the Dog Museum
After Silence
From the Teeth of Angels

The Crane's View trilógia:

Kissing the Beehive
The Marriage of Sticks
The Wooden Sea

Novellái, kisregényei:

Black Cocktail
The Heidelberg Cylinder

Novelláskötetei:

Die Panische Hand
The Panic Hand
 

A 27 képtelen történet 20% kedvezménnyel előrendelhető a Galaktika boltban. Várható megjelenés: 2011. június, Könyvhét.

A könyv szerzői: Roddy Doyle, Joyce Carol Oates, Joanne Harris, Neil Gaiman, Michael Marshall Smith, Joe R. Lansdale, Walter Mosley, Richard Adams, Jodi Picoult, Michael Swanwick, Peter Straub, Lawrence Block, Jeffrey Ford, Chuck Palahniuk, Diana Wynne Jones, Stewart O’Nan, Gene Wolfe, Carolyn Parkhurst, Kat Howard, Jonathan Carroll, Jeffrey Deaver, Tim Powers, Al Sarrantonio, Kurt Andersen, Michael Moorcock, Elizabeth Hand, Joe Hill.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr592801136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása