Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Környezettudatos marslakók

2010.04.22. 11:46 :: SFblog

1990 óta, minden év április 22-én tartják hazánkban a Föld napját. A mozgalom 1970-ben indult egy egyetemista, Denis Hayes kezdeményezésére, majd 1989-ben több amerikai szervezet is csatlakozott. Azóta több mint 125 ország kapcsolódott a mozgalomhoz. A program elsődleges célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a környezetvédelem fontosságára. Ennek a napnak az alkalmából bemutatjuk azt a 12 sci-fi filmet és annak szereplőit, ami a leginkább felhívta a figyelmet erre a problémára.


1. Star Wars VI. – A jedi visszatér: Az Ewokok bolygója
Legtöbb fegyverük szerves anyagokból készült, vagy pedig kőből. Ezen kívül a Második Halálcsillag elpusztítása után, megvédik Endor környezetét attól, hogy a törmelékek és maradványok tönkre tegyék. Ráadásul cukik is.

2. Mátrix: A komputerek
Igaz, hogy gonoszak és az emberiség ellen fordultak...de zöldek és a napenergiát választották elsődleges forrásuknak. Amikor az nem elérhető, akkor váltanak át egy másik energiaforrásra, az emberre.

3. A forrás: Tom
Azért lebeg keresztül az űrben, hogy megmentsen egy kertet és elszállítson egy fát egy másik galaxisba. A kritikusok nem kedvelték ezt a filmet, lehet, azért mert nem tudták melyik szerves gyógyszert is kéne bevenniük, mielőtt megnézik.

4. Armageddon: Harry
Ő az, aki életét áldozza azért, hogy megállítsa az aszteroidát, ami el akarja pusztítani a Földet. Végül is jól járt, nem kellett újra meghallgatnia az Aerosmith számot.

5. Az elveszett világ: Ian Malcolm
Az elveszett világban Malcolmnak meg kell küzdenie egy magánhadsereggel és a dinoszauruszokkal. Azért, hogy megmenthessen egy szigetet. Kicsit olyan, mint Erin Brokovich, főleg, ha lecseréljük a tárgyalótermet, egy dinoszauruszokkal teli dzsungelre.

6. Hülyék paradicsoma: Joe Bauers
2505-ben már csak az ostoba emberek maradtak életben, és nincs élelem. Joe Bauers feladata, hogy megtanítsa a hülyéket arra, hogyan is kell zöldséget termeszteni, különben az élelemhiány miatt kihal az emberiség.


7. Csillagközi romboló: a tizenkét kolónia
A 12 kolónia célja, hogy a Napba küldi az összes rakétát és atomfegyvert azért, hogy megszabadítsa a világot tőlük. Ezt úgy akarják elérni, hogy az emberiség technológiáját is megismerik és „beépülnek” közéjük, de ez nem is olyan egyszerű, sokszor inkább félelmetes a primitív emberiség tagjának lenni.

8. Lost: Többiek
Ha felkészülsz az Arktiszra, akkor nem eshet bajod, azonban ha már csak ott próbálgatod magadat és küzdesz a túlélésért, hamar eltemetnek, a kollégáiddal együtt.

9. Föld 2
Szimbiotikus kapcsolatban élnek a bolygójukkal, az emberiséggel nem tudnak más módon kapcsolatot teremteni, csak és kizárólag Bob Ross által.

10. Futurama: feministák
Eleinte egy jó indulatú tiltakozócsoport voltak, majd véletlenül megölték az alelnököt. szabotázsakciójuk végül Violet Dwarf Star lerombolásával tetőzik be.

11. Wall-e
Wall-e szintén kockáztatja az életét azért, hogy megmentsen egy facsemetét. Szabadidejében pedig előszeretettel gyűjt szemetet. Ha mi emberek tennénk ezt, akkor biztos furcsán néznének ránk…

12. Avatar: Na’vi
Nem csak ők maguk, de agyuk is közvetlenül kapcsolódik a természethez. Biztosan vicces az allergiaszezon náluk.
 

ScifiWire

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr981939532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kendan 2010.04.23. 17:02:12

A Csillagközi Romboló (Battlestar Galactica) valahogy nagyon nem akar nekem összeállni, hacsak nem az eredeti, '79-es sorozatról van szó, ami viszont nem lett nagyon népszerű.
A mostani szériában:
- a 12 kolónia az emberek társadalma, amibe a cylonok beépülnek
- sehol sem esik szó róla hogy az atomfegyvereket meg akarnák semmisíteni; sőt azokkal pusztítják el az emberi civilizációt.
A sorozatban sok mindenről szó van, de pont a környezetvédelemről nincs.
süti beállítások módosítása