Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Star Trek író adaptálja filmre Heinlein regényét

2010.07.05. 12:45 :: SFblog

A Csillagközi Invázió után Robert A. Heinlein újabb híres regényét, a Have Space Suit—Will Travelt – a szerző utolsó, kifejetten a fiatal olvasóknak szánt, nagyobb lélegzetvételű alkotását – adaptálják szélesvászonra. Az forgatókönyvíró Harry Kloor lesz, aki már írt Star Trek Voyager: és Earth: Final Conflict (Bolygó neve: Föld) epizódokat is írt.

„Részben a nagy mester Robert Heinlein írásai ösztönöztek abban, hogy tudóssá és íróvá váljak.” - mondta Kloor, aki a hamarosan megjelenő Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey című animációs film forgatókönyvének szerzője is.

A Have Space Suit—Will Travel (Kb. Szerezz űrruhát és utazni fogsz) című regényt eredetileg a The Magazine of Fantasy & Science Fiction közölte le részeletekben 1958-ban, majd még abban az évben megjelent a keménytáblás kiadása is. A 2040-ben játszódó történet szerint egy tinédzsernek nem sikerül győznie a versenyben, ami ingyenes utat jelentett volna a Holdra, de nyer egy ócska űrruhát – aminek az lesz a következménye, hogy  ő  lesz az első idegenekkel történő kapcsolatfelvétel egyik főszereplője.

A projekt látszólag már jóval előrehaladottabb állapotban van, mint hinnénk, mert Kloor produkciós cége, a Jupiter 9 már megkapta a jogokat Heinlein örköseitől, amihez mindössze arra volt szükség, hogy megmutassák nekik a befejezett forgatókönyvet.

Heinlein másik híres alkotása, a The Moon is a Harsh Mistress hamarosan olvasható lesz magyarul. 

scifi-wire

 

Szólj hozzá!

Címkék: film irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr532130708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása