Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Dolly, a klónozott birka újra köztünk van

2010.12.06. 07:30 :: Dot hugi

Dolly volt az első olyan emlős, amit felnőtt állat sejtjéből klónoztak. 1996-ban született meg, három anyától, de apa nélkül. 2003-ban elpusztultés egy skóciai múzeumba vitték a kitömött állatot, de most visszatért, négyszeresen.

Dolly szövetmintáit tíz éven keresztül tartották lefagyasztva, egészen 2007-ig, amikor egy újabb klónozási kísérlet vette kezdetét. A kísérlet vége négy újabb Dolly lett, amik vígan és egszségesen élnek Skóciában. A birkák születésük óta háziállatként élnek a Nittingham Universitynél, de a professzor, aki a kutatást vezette csak most tett említést egy előadáson arról, hogyan is lettek az állatok.

1996-ban, mikor Dolly klónozását próbálgatták, 277 alkalommal ismételték meg a kísérletet, mire sikerült. 2007-ben mindössze öt kísérlet kellett ahhoz, hogy az egyik új Dolly-k létre jöhessenek. További érdekesség, hogy a Dolly mindössze hat évet élt (a birkák átlag életkora 10-12 év), az új Dolly-k eddig nem mutatták jelét egyetlen olyan betegségnek sem, amik az eredeti Dollynál jelentkeztek. Teljesen egészségesek.

dvice

Segíts Te is: magyar Pulit a Holdra és legyél tagja a Kis Lépés Klub-nak.

1 komment

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr902495510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napiframe · http://napiframe.blogspot.com 2010.12.07. 09:46:59

Sztem csalás pont egy olyan állatot klónozgatni, amiről úgyse mondják meg, hogy nem egyformák vagy egyformák.

Klasszikust után idézve: a bárány olyan, mint a gesztenye - egyet láttál, az összeset láttad. :)
süti beállítások módosítása