Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Lawrence Block sztorija

2011.03.29. 14:00 :: Zanphagras

Ha Neil Gaiman új projektbe kezd, az mindig izgalmas, legyen az képregény (Sandman), tévésorozat (Doctor Who), regény (Anansi fiúk), vagy gyerekkönyv (Coraline). A 27 képtelen történet sem kivétel. Ezt az antológiát Gaiman és Al Sarrantonio állította össze, és olyan sztárszerzők korábban soha nem publikált novelláit tartalmazza, mint Lawrence Block, Chuck Palahniuk, Joanne Harris, Joe Hill, Joe R. Lansdale, Joyce Carol Oates, Diana Wynne Jones, Tim Powers, Jodi Picoult, Peter Straub... és persze az utánozhatatlan Neil Gaiman.

Lawrence Block (szül.: 1938. június 24., Buffalo, New York állam) elismert amerikai író, aki leginkább két hosszan futó, New York-ban játszódó krimi sorozatáról ismert, egyik főszerepében Matthew Scudder, az épp alkoholizmusából felépülő magánnyomozó, míg másikban Bernie Rhodenbarr, a betörők úriembere.

Block a Yellow Springs-i Antioch Egyetemre járt, de még diplomázás előtt otthagyta, majd az ’50-es években álnéven többnyire pornó- és egyéb ponyvaregényeket írt, az első saját néven megjelent műve a You Can’t Lose volt. Azóta mintegy ötven regényt és több mint száz novellát adott ki, 2005-ben pedig megkapta a Gumshoe Életmű-díjat.

A Matthew Scudder-sorozat főszereplője egy alkoholista exzsaru, aki az első regény, az 1976-os Az apák bűnei cselekménye előtt hagyta el a családját és távozott az NYPD-ből, mert nem tudott megbírkózni a tudattal, hogy véletlenül egy fiatal lány halálát okozta. A Hell's Kitchen egyik szállodájában bérel egy szobát, és nem hivatalos magánnyomozóként dolgozik, vagy ahogy ő mondja: barátoknak tesz szívességeket. A sorozat központi témája a halandóság: Scudder főleg az első pár epizódban sokszor üldögél egyedül templomokban, a saját és mások életéről elmélkedve.

A jelenleg tizenhat kötetből álló Scudder-sorozatból eddig nyolc könyv jelent meg, a legutolsó 2010-ben.

A szerző magyarul megjelent művei sorozatok szerint:

J. P. Keller:

Bérgyilkos
Bérgyilkos a célkeresztben
Bérgyilkos mindörökké
Bérgyilkos inkognitóban

Matt Scudder:

Hosszú út a sírkertbe
Az apák bűnei
A pusztítás és teremtés ideje
A halál völgyében
Döfés a sötétben
Nyolcmillió halál
Ha a szent kocsma is bezár
A penge élén

Bernie Rhodenbarr:

A betörő, aki parókát viselt
A betörő, akit szekrénybe zártak
A betörő, aki szeretett Kiplinget idézni
A betörő, aki Spinozát olvasott
A betörő, aki úgy festett, mint Mondriani
A betörő, aki eladta Ted Williamst
A betörő, aki Bogartnak képzelte magát
A betörő, akit temetni veszélyes
A betörő, aki zabot hegyezett
A betörő, aki portyára indult

 

A 27 képtelen történet 20% kedvezménnyel előrendelhető a Galaktika boltban. Várható megjelenés: 2011. június, Könyvhét.

A könyv szerzői: Roddy Doyle, Joyce Carol Oates, Joanne Harris, Neil Gaiman, Michael Marshall Smith, Joe R. Lansdale, Walter Mosley, Richard Adams, Jodi Picoult, Michael Swanwick, Peter Straub, Lawrence Block, Jeffrey Ford, Chuck Palahniuk, Diana Wynne Jones, Stewart O’Nan, Gene Wolfe, Carolyn Parkhurst, Kat Howard, Jonathan Carroll, Jeffrey Deaver, Tim Powers, Al Sarrantonio, Kurt Andersen, Michael Moorcock, Elizabeth Hand, Joe Hill.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr732781652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása